Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović sa Tasulasom: Jedinstvo i solidarnost među članicama Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi potrebniji više nego ikad

U veoma srdačnom razgovoru predsjednik Tasulas iskazao je zadovoljstvo povodom susreta i prilike da predsjednici Đurović zvanično preda predsjedavanje Parlamentarnom skupštinom Procesa saradnje Jugoistočnoj Evropi

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović, tokom boravka u Atini povodom učešća na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi – PS SEECP, na marginama skupa održala je bilateralni susret sa predsjednikom Parlamenta Republike Grčke Konstantinom Tasulasom, saopšteno je iz njenog Kabineta.

U veoma srdačnom razgovoru predsjednik Tasulas iskazao je zadovoljstvo povodom susreta i prilike da predsjednici Đurović zvanično preda predsjedavanje Parlamentarnom skupštinom Procesa saradnje Jugoistočnoj Evropi.

“Ističući zadovoljstvo što ima priliku da u ime Skupštine Crne Gore preuzme predsjedavanje od zemlje članice EU, Đurović je naglasila je da je naša država dobila jednogodišnji mandat i izazovan zadatak da pokuša da bude jednako uspješan i dobar domaćin kao što je to bila Republika Grčka”, navodi se u saopštenju.

Tasulas je istakao da je jasno da građani država učesnica SEECP od svojih lidera očekuju saradnju, međusobno razumijevanje, napredak i mir u regionu, te da su to ciljevi za koje se iskreno zalažu i Grčka i Crna Gora.

“Predsjednik Parlamenta Grčke iskazao je želju i očekivanje da će Crna Gora u najkraćem roku završiti proces pristupanja EU, naglašavajući da je uvjeren da će on biti do kraja uspješan jer je Crna Gora tokom pregovora obavila najveći dio svojih obaveza”, piše u saopštenju.

Đurović je ukazala da izazovna vremena kojima svjedočimo izazvana agresijom Rusije na Ukrajinu i nadolazeća kriza upozoravaju da su jedinstvo i solidarnost posebno među članicama SEECP potrebniji više nego ikad.

“Crna Gora će tokom svog mandata uraditi sve da probudi duh solidarnosti i jedinstva među učesnicama ovog regionalnog foruma”, navela je Đurović.

Ona je iskoristila priliku da uputi zvaničan poziv predsjedniku Parlamenta Grčke da posjeti Crnu Goru, što je Tasulas sa zadovoljstvom prihvatio, te iskazao interesovanje da se posjeta realizuje u skorijem periodu, kako bi se razgovori i kvalitetan dijalog na visokom nivou nastavili.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve