Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović sa Donfrid: CG će nastaviti da poštuje svoj evropski i evroatlantski put

Tokom prve međunarodne aktivnosti od izbora na funkciju, predsjednica Skupštine Danijela Đurović iznijela je duboko uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da poštuje svoj evropski i evroatlantski put

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) iz Biroa za evropske i evroazijske poslove, Karen Donfrid i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijelom Eskobarom, saopšteno je iz Skupštine.

Tokom prve međunarodne aktivnosti od izbora na funkciju, predsjednica Skupštine Danijela Đurović iznijela je duboko uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da poštuje svoj evropski i evroatlantski put. Iskazala je snažnu opredijeljenost novoizabrane Vlade da predano radi na ispunjavanju uslova za članstvo u EU.

Predsjednica Đurović je ukazala ne neophodnost pomirenja u Crnoj Gori i naglasila da će tokom mandata biti nedvosmisleno posvećena saradnji i komunikaciji sa svim političkim akterima. Ona je podsjetila na važnost političkog dijaloga u institucijama i traženju zajedničkih rješenja u cilju izgradnje evropske budućnosti Crne Gore.

U kontekstu dešavanja na geopolitičkoj sceni, sagovornici su razmijenili viđenja povodom agresije Rusije na Ukrajinu i mogućih reperkusija na stabilnost regiona. S tim u vezi, predsjednica Đurović je iskazala zahvalnost na činjenici da imamo dodatnu sigurnost kao članica NATO saveza.

Pomoćnica državnog sekretara SAD-a iz Biroa za evropske i evroazijske poslove, Karen Donfrid je izrazila zadovoljstvo na prilici da novoizabranoj predsjednici Skupštine prenese poruke podrške i ohrabrenja na sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje integracije Crne Gore u EU.

Donfrid je ukazala na važnost započinjanja parlamentarnog dijaloga povodom ključnih imenovanja u tužilaštvu i pravosuđu, kao i na postizanju širokog konsenzusa povodom reforme izbornog zakonodavstva.

“Obostrano je zaključeno da zajedničko partnerstvo u okviru NATO saveza, pored bezbjednosnog aspekta pruža i brojne mogućnosti na ekonomskom planu. Predsjednica Đurović se posebno zahvalila Gabrijelu Eskobaru, zamjeniku pomoćnika državnog sekretara i NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorki SAD-a na posvećenosti i senzibilitetu za Crnu Goru i potrebe njenih građana”, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
29.04.2022-20:02 20:02

Svaki skolovan i obrazovan covjek zna da je nacionalizam najvise zlo- DJUROVIC je Skolovana i svi su joj dali podrsku – SNP -jednu od najboljih odluka koju su donijeli je da se otkace od nacionalistickih DEMOKRATA!

Bot
29.04.2022-20:59 20:59

Koji Hajvani, oće u Europu što se raspada, Alo, jeli znate da je rat u Ukrajini između Nato zločinaca i Rusije, Ukrajinci su samo topovsko meso. je li znate da je EU pucala sebe u stomak uvođenjem sankcija. Da je Marin lepen pobijedila za dvije godine EU ne bi postojala, znate li da će ona pobijediti na sljedećim izborima. Čime li Vas ucijenjuju da radite protiv interesa svog naroda i svoje države.