Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Raditi na valorizaciji prirodnih resursa Rožaja

''Rožaje, sa ljudskim potencijalima koje posjeduje, kako u samoj opštini tako i među iseljenicima širom svijeta, koji čine njeno posebno bogatstvo, može razvijati još kvalitetniju privrednu i turističku ponudu, s akcentom na promovisanju ekološkog ambijenta''

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje, predsjedniku Opštine Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 30. septembar, Dan opštine Rožaje. Rožaje je oduvijek bilo poznato kao simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada i suživota u Crnoj Gori, te je kao takvo neodvojivi dio njene slavne istorije. Rožaje, sa ljudskim potencijalima koje posjeduje, kako u samoj opštini tako i među iseljenicima širom svijeta, koji čine njeno posebno bogatstvo, može razvijati još kvalitetniju privrednu i turističku ponudu, s akcentom na promovisanju ekološkog ambijenta”, navela je Đurović.

U tom smislu,kako dodaje, izuzetno je važno raditi na valorizaciji prirodnih resursa kojima ovaj grad obiluje.

“Naročito je značajno unapređenje kvaliteta života Rožajaca i Rožajki, koje se može ostvariti kroz bolju infrastrukturnu povezanost, privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, što se može postići kroz adekvatnu i plodotvornu saradnju lokalne i državne vlasti. Sigurna sam da preduzimljivošću i pregalaštvom svojih ljudi Rožaje može uspjeti u tome, na korist svih građanki i građana, a naročito mladih kojima moramo stvoriti uslove da ostanu u svom kraju“, zaključila je Đurović u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve