Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović-Rabo: CG će imati svu potrebnu podršku Francuske u cilju što bržeg pristupanja Evropskoj uniji

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Francuske Valeri Rabo je, kako dodaju, iskazala interesovanje za unutrašnje prilike u našoj zemlji, kao i za proces evropskih integracija, te istakla da će Crna Gora, kao i do sada, imati svu potrebnu podršku Republike Francuske u cilju što bržeg pristupanja Evropskoj uniji

Tokom Prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović susrela se sa potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Francuske Valeri Rabo, saopšteno je iz Skupštine.

“Predsjednica Đurović je istakla da Crna Gora i Republika Francuska imaju odlične odnose, koje karakteriše politički dijalog, intenzivna saradnja u mnogim oblastima, partnerstvo u okviru NATO-a i podrška Republike Francuske evropskoj integraciji naše zemlje.

Ona je podsjetila da pregovarački proces Crne Gore sa EU traje već deset godina, ali da je članstvo u evropskoj porodici naroda i dalje naš ključni strateški cilj, koji građani podržavaju u velikom procentu.

Osvrćući se na trenutna ratna dešavanja u Ukrajini, predsjednica Đurović je istakla da je i region Zapadnog Balkana bezbjednosno interesantno područje, te da stoga treba da bude visoko na agendi NATO-a i Evropske unije”, navode u saopštenju.

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Francuske Valeri Rabo je, kako dodaju, iskazala interesovanje za unutrašnje prilike u našoj zemlji, kao i za proces evropskih integracija, te istakla da će Crna Gora, kao i do sada, imati svu potrebnu podršku Republike Francuske u cilju što bržeg pristupanja Evropskoj uniji.

“Sagovornice su razmijenile mišljenja i o energetskoj i krizi hrane koje pogađaju sve više zemalja i zajednički konstatovale da Evropska unija treba da pruži adekvatan odgovor kada je u pitanju ovaj problem, s posebnim osvrtom na zemlje Zapadnog Balkana”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve