Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Pregovori u Ulcinju i Beranama ne bi trebalo da utiču na formiranje vlade

''Neka se pitanjem lokalne vlasti bave lokalni organi partija, a mi na državnom nivou da što prije dogovorimo novu evropsku vladu''

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović smatra da postizborna kombinatorika u Beranama i Ulcinju i pregovori koji tek treba da počnu, ne bi trebalo da negativno utiču na proces formiranja nove Vlade.

”Mi kao jedan od konstituenata te buduće, evropske Vlade nemamo nikakav problem da pregovore na lokalu u dvije opštine i pregovore o manjinskoj vladi odvojimo kao dva posebna procesa. Neka se pitanjem lokalne vlasti bave lokalni organi partija, a mi na državnom nivou da što prije dogovorimo novu evropsku vladu”, kaže Đurović za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dok se čeka na ponovne pregovore o formiranju manjinske Vlade, na čekanju je set veoma važnih odluka iz spoljnopolitičke agende Crne Gore.

U prvom redu, odluka o primjeni evropskih sankcija prema Rusiji, koje je Crna Gora načelno uvela 1. marta ove godine.

Odlazeća vlada Zdravka Krivoakpića tu odluku u više navrata je izbjegla da usvoji, a bez nje državni organi ne mogu da primijene sankcije u praksi, odnosno da registruju i plijeneimovinusankcionisanih ruskih državljana, koja se eventualno nalazi u Crnoj Gori.

U pokretu URA kažu da je veliko razočaranje što Crna Gora ne prati evropske partnere.

”I što nijesmo spremni da kroz praktičnu primjenu sankcija osudimo rusku agresiju na Ukrajinu. No, ono što je sigurno, ukoliko se formira nova evropska Vlada ona će sigurno ispraviti ove anomalije i usvajanje ove odluke biće joj jedna od prvih odluka ”, kaže Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
30.03.2022-20:43 20:43

A ko je to smeta tandaramandaratara Sritan Von Kramon da formira manjinsku Vladu jos prije 15 i vise dana? On sam je poveo da vrda i poziva se na lokalne izbore, ka da nije to moga prepustit organima lokalnih partija. Usput je je angazova sve drzavne bezbjedonosne sluzbe Crne Gore da vrse bezpirzorni pritisak na birace u >Ulcinju, da glasju za zlu URA-u. Drtan Von Kramon svjesno odlaze izbor manjinske Vlade, omogucavajuci time stetnoj, izdajnickoj Vladi da nastavi sa nepocinstvima i tehnickom mandatu i i dovede do vrlo teskih problema Crnogorske grajane.. URA i Dritan Von Kramon, bili su i… Pročitaj više »