Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović na digitalnoj inauguraciji parlamentarne dimenzije švedskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije

Od izuzetnog je značaja da i u novonastalim geopolitičkim okolnostima Švedska i ostale zemlje članice EU zadrže pravilnu percepciju važnosti politike proširenja, istakla je predsjednica Đurović i naglasila da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović učestvovala je danas na digitalnoj inauguraciji parlamentarne dimenzije švedskog predsjedavanja Savjetu Evropske unije.

“Đurović je istakla da joj predstavlja zadovoljstvo što je dobila priliku da se obrati i zahvalila domaćinu Švedskoj na predstavljanju prioriteta i sveobuhvatnog plana polugodišnjeg predsjedavanja ove države”, saopštenop je iz njenog Kabineta.

Od izuzetnog je značaja da i u novonastalim geopolitičkim okolnostima Švedska i ostale zemlje članice EU zadrže pravilnu percepciju važnosti politike proširenja, istakla je predsjednica Đurović i naglasila da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji.

“Skoro 80 odsto građana Crne Gore žele biti dio Evropske unije, zbog čega članstvo Crne Gore u EU ne smije biti dovedeno u pitanje, posebno imajući u vidu očekivanja građana, zapadnih partnera, ali i dešavanja na tlu Evrope” istakla je predsjednica Skupštine.

Ona je uvjerila učesnike ovog događaja da smo svjesni unutrašnjih problema sa kojima se trenutno suočavamo, te da će Crna Gora uskoro napraviti iskorak u pravcu pridruživanja EU i ponovo postati pozitivna priča u Briselu, Stokholmu i ostalim evropskim prijestonicama.

Domaćin inauguracije bio je predsjednik švedskog parlamenta (Riksdag) Andreas Norlen, a učesnici su bili predsjednici parlamenata država članica i zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

“Četiri ključna prioriteta tokom švedskog predsjedavanja biće: Bezbjednost i jedinstvo; Konkurentnost; Zelena i energetska tranzicija i Demokratske vrijednosti i vladavina prava”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve