Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đurović i Opata: Zadovoljni odbrambenom saradnjom dvije zemlje, postoji mogućnost za njeno proširenje

Sagovornici su se, kako su naveli, saglasili da su zadovoljni odbrambenom saradnjom dvije zemlje, ali i da ima prostora za njeno proširenje

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, boravi u posjeti Češkoj, gdje se sastao za načelnikom Generalštaba oružanih snaga te zemlje, generalom Alešom Opatom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Sagovornici su se, kako su naveli, saglasili da su zadovoljni odbrambenom saradnjom dvije zemlje, ali i da ima prostora za njeno proširenje. Razgovarali su o saradnji u oblasti hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO), logistike, mogućnostima obuke na simulatorima leta za helikoptere, kao i zajedničkoj obuci pripadnika vojne policije dvije zemlje. Razmatrani su i modaliteti saradnje u oblastima planinskog ratovanja, ronilačke i obuke na brzim vodama.

Milutin Đurović u Češkoj (Foto: MO)
Milutin Đurović u Češkoj (Foto: MO)

Teme sastanka bile su i međunarodne misije i operacije, kao i izazovi koje predstavljaju sajber i hibridne prijetnje.

Brigadni general Đurović sastao se i sa pomoćnicom ministra odbrane Češke za industrijsku saradnju Radkom Konderlovom, s kojom je razgovarao o kapacitetima čeških kompanija i mogućnosti eventualne saradnje na daljoj modernizaciji vojne opreme u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve