Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: DF mora da predvodi jaku i stabilnu Vladu

''Mi u DF-u smo svjesni da će procesi oporavka Crne Gore od višedecenijske vladavine DPS-a i Mila Đukanovića trajati, možda i decenijama, međutim na nama je da ih zajedno započnemo, a to ne možemo dok je i posljednji mehanizam upravljanja i odlučivanja u Crnoj Gori, u rukama onih koji su je uništavali'', ističe Đurović

Upozoravali smo mi iz Demokratskog fronta da će se eksperiment sa vladom Zdravka Krivokapića neslavno završiti. Bio je to neuspjeli pokušaj koalicije ljudi bez političke težine i odgovornosti. Bila je to Vlada gdje je bio samo jedan političar (potpredsjednik) iz izbornog procesa i jedan koji je slučajno bio prvi na pobjedničkoj listi (premijer). Ispostavilo se da smo bili u pravu – taj projekat je propao, saopštio je funkcioner DF-a, Dejan Đurović.

Iz te partije su, kaže, upozoravali da će i eksperiment u „vidu vlade kojoj podršku daje DPS i sateliti iz poraženog režima, koji je trideset godina uništavao Crnu Goru, neslavno završiti“.

„Ispostavilo se da smo opet bili u pravu-i taj projekat je propao. Razlozi za propast ovakvih pokušaja su vrlo jednostavni – i jedan i drugi nastali su na nepoštovanju osnovnih demokratskih principa i izborne volje građana iskazane na izborima“, kaže Đurović.

Građani su, dodaje, na posljednjim izborima glasali za suštinske promjene.

„Glasali su za to da se zaustavi uništavanje Crne Gore od strane Demokratske partije socijalista i njenih privezaka i to su jedino mogle sprovesti one političke snage koje su dobile povjerenje građana na izborima 30. avgusta, a među njima prvenstveno DF, kao najjači.

Mi u DF-u smo svjesni da će procesi oporavka Crne Gore od višedecenijske vladavine DPS-a i Mila Đukanovića trajati, možda i decenijama, međutim na nama je da ih zajedno započnemo, a to ne možemo dok je i posljednji mehanizam upravljanja i odlučivanja u Crnoj Gori, u rukama onih koji su je uništavali“, ističe Đurović.

Zato je, navodi on, važno da se vratimo demokratskim pravilima, koji važe svuda u Evropi.

„Demokratske zemlje u okruženju su formirale Vlade od pobjednika na izborima, kao i zemlje odakle dolaze politički savjetnici Crne Gore, gospoda (Vladimir) Bilčik i (Miroslav) Lajčak. I Crnoj Gori je potrebna jaka, politički stabilna Vlada, sastavljena od pobjednika 30. avgusta, koja može provesti našu zemlju kroz turbulentno vrijeme kako bi izbjegli ekonomsku recesiju koja je za sada manifestovana u zemljama zapadne Evrope i dijelom američkog kontinenta, vladu koja će imati snage i hrabrosti da se izbori sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Prosperitet građana Crne Gore mora biti iznad svega. Za ostvarenje tih ciljeva i poštovanje demokratskih standarda takvu Vladu mora da predvodi DF, a premijer prvi čovjek te koalicije Andrija Mandić, predsjednik NSD“, zaključuje Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
30.08.2022-12:39 12:39

Problem je u politici služenja koju vi vodite i to se manifestuje đe goć vršite vlast počev od Budve, Tivta, Kotora, H novog, a škripi i u NK i Beranama..Problem je i što je URA dobila glasove da se smijeni DPS ali ne da se slugenja Srbiji i Rusiji…