Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

Đurović: Budva godinama zasluženo nosi status crnogorske prijestonice turizma

Budva već godinama, po njenim riječima, zasluženo nosi status crnogorske prijestonice turizma i kao takva je prepoznata kao nezaobilazna destinacija za turiste iz svih krajeva svijeta

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 22. novembra, Dana opštine Budva, predsjedniku Opštine Milu Božoviću, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Jovanoviću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam 22. novembar, Dan opštine Budva. Na današnji dan prisjećamo se najsvjetlijih stranica istorije Budve, koje su neodvojivi dio slavne istorije naše zemlje. U tom smislu, važno je podsjetiti na Narodnooslobodilačku borbu, u kojoj su građani Budve dali dragocjen doprinos pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu”, navela je Đurović.

Budva već godinama, po njenim riječima, zasluženo nosi status crnogorske prijestonice turizma i kao takva je prepoznata kao nezaobilazna destinacija za turiste iz svih krajeva svijeta.

“Važno je učiniti sve što je moguće da se taj status održi i dodatno unaprijedi, kako bi kraljica Mediterana osavremenila svoju turističku ponudu i išla u korak sa najelitnijim turističkim destinacijama svijeta. Sigurna sam da nova lokalna samouprava ima odlučnost i želju da radi u tom pravcu i da će u sadejstvu sa državnom vlašću postići još bolje rezultate na valorizaciji postojećih resursa i privlačenju kredibilnih stranih investitora koji će nam donijeti novu vrijednost i u oblasti turizma i u drugim oblastima”, zaključila je Đurović u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve