Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović: Abazoviću dozvoliti da završi započeti posao i vrati ugled CG kao sigurne investicione destinacije

''Vlada i premijer Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija''

Crna Gora nema vremena za gubljenje i sve dalje kalkulacije vode ka tome da prekinemo započetu borbu premijera Abazovića za bolje i pravednije društvo. Na dobrom smo putu, fali nam još par koraka i treba omogućiti premijeru Abazoviću da završi započeto zarad svih građana i građanki Crne Gore, poručio je Goran Đurović, potpredsjednik URA i odlazeći ministar ekonomskog razvoja i turizma.

“Crnoj Gori je potreban siguran investicioni ambijent. Ambijent u kojem visoka stopa korupcije i kriminala neće biti faktor koji će ozbiljne svjetske kompanije tjerati daleko od Crne Gore. Reforme koje je započela 43. Vlada i premijer Abazović su išle ka tome da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja u kojoj postoji vladavina prava i koja garantuje sigurnost investicija.

Dokaz za to je podatak da je nivo stranih direktnih investicija na kraju juna iznosio 508,03 miliona eura iliti 45,3% više u odnosu na uporedni period”, navodi Đurović.

Kako dodaje, 19. avgusta rušenjem Vlade premijera Abazovića taj proces je usporen sa ozbiljnim posljedicama da se proces reformi i zaustavi.

“To bi imalo za posljedicu vraćanje Crne Gore u prošlost kada je bila prepoznata kao zemlja u kojoj su se najbolje snalazili oni koji su se bavili raznim nelegalnim poslovima.

Imajući u vidu koliko je potrebna vladavina prava i jaka država za jaku ekonomiju neophodno je pustiti premijera Abazovića da završi započeti posao i vrati ugled Crnoj Gori kao sigurnoj investicionoj destinaciji”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.09.2022-19:37 19:37

Ne ponižavajte se čovječe vi ipak imate neki ugled…

Tara
08.09.2022-19:41 19:41

Ovaj tip je prava katastrofa….

blavori
10.09.2022-10:40 10:40

Alo, Đuroviću, znaš li što radiš? Nije ministarska fotelja vječna da bi lobirao za otvorenog neprijatelja države…Upregao je sve svoje ministre te se još više brukaju. Oladi, tek ćeš viđet koliko griješiš jer Dritan mora u Spuž, i to vrlo brzo.