Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurišić u skladu sa zakonom potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira

Demokratski front saopštio je da iskazuje punu podršku direktoru Uprave za katastar i državnu imovinu, Koči Đurišiću, jer je, kako tvrde, u potpunosti, i u skladu sa Ustavom i zakonom, potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku

Demokratski front saopštio je da iskazuje punu podršku direktoru Uprave za katastar i državnu imovinu, Koči Đurišiću, jer je, kako tvrde, u potpunosti, i u skladu sa Ustavom i zakonom, potpisao rješenje o upisu imovine Cetinjskog manastira na Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

“Orkestrirana hajka ekstremističkih krugova, koji su petog septembra pokušali izvesti državni udar, i onemogućiti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, očigledno svoj nastavak ima u obračunu sa Kočom Đurišićem, i to samo zato što je poštovao Ustav i postojeće zakone ove zemlje”, navode iz DF-a.

Ističu da je gotovo nevjerovatno i pomisliti da u 21. vijeku neko može dovoditi u pitanje pravo svojine vjerskih zajednica, a Srpska pravoslavna crkva i Mitropolija crnogorsko-primorska, kao njena eparhija, to, kako tvrde u DF-u, svakako, jesu.

“A, što je posebno važno, to im i Ustav garantuje. Ovim atakom na Koču Đurišića poraženi ekstremistički talibani bivšeg režima samo potvrđuju ispravnost naše dosadašnje političke borbe u očuvanju tradicionalnih i duhovnih vrijednosti Crne Gore”, dodaju u saopštenju.

Demokratski front ukazuje da će sličan scenario od petog septembra biti ponavljan i u narednom periodu, jer se, kako kažu, marginalni ekstremizam ne miri sa porazom, pa mu destabilizacija Crne Gore predstavlja i jedini cilj.

“Zato je dužnost da se, bez obzira na očigledne političke razlike u parlamentarnoj većini, sve progresivne snage odupru zlim naumima i odbrane tekovine avgustovske pobjede, kao i veličanstvenih litija, koje je svojim otporom upravo i započeo klub poslanika Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bogdan
17.10.2021-19:05 19:05

Ovo je zastiđe koliko neko može da je drzak.

Djomaa
17.10.2021-22:21 22:21

A da im nije bilo Amfija,ne bi 10 posto uzeli. Sad vrše vlast.Jadna li si Crna Goro.Marginalci,kažete klošari i lomači inventara po skupštini? Viđećemo ko je na margini.Ubrzo.