Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đuričković: Protesti su jedini način da se zaustavi hajdučija parlamentarne većine

Dodaje da su protesti dijelom nastali i kao psihološki efekat koji su izazvale litije, a koje su, kako se ispostavilo, imale potpuno politički angažman

Protesti su došli kao kulminacija nezadovoljstva građana i dobro je što su u njemu učešće uzele i političke partije, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Socijaldemokrata (SD)  Miloš Đuričković, u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV.

To je, kako je ocijenio, bio jedini način u ovom trenutku da se iskaže nagomilano nezadovoljstvo građana kroz ovakav vid vaninstitucionalne borbe, za koju postoji itekako opravdan povod.

“Čitav državni aparat u posljednje dvije godine pokazuje mnogo mana, koje su rezultat represije i zloupotrebe parlamentarne većine. Narativ koji smo često slušali u posljednje vrijeme, da partije treba da budu isključene iz takve vrste bunta i otpora, dolazile su mahom od političkih protivnika”, ističe Đuričković.

Dodaje da su protesti dijelom nastali i kao psihološki efekat koji su izazvale litije, a koje su, kako se ispostavilo, imale potpuno politički angažman.

“Bilo je potrebno da se brojnošću pokaže da i druga strana ima dovoljno snage i energije da se suprotstavi hajdučiji parlamentrane većine. Po mom mišljenju ta brojka može samo da raste, jer se radi o kulminaciji bunta svega što se dešavalo u protekle dvije godine”, objašnjava Đuričković.

Smatra da su građani nakon smjene vlasti 30. avgusta 2020. imali nadu da ta će promjena biti pozitivna.

“Ispostavilo se da ta nova vlast nije iskoristila istorijski šansu jer nije bila fokusirana na potrebe građana, već na sprovođenje osvetničke agende, i primljenu gole sile”, naglašava on.

Ima nebrojeno mnogo primjera koji govore o nepoštovanju Ustava i zakona, smatra Đuričković.

“Kulminacija je bila potpisivanje temeljnog ugovora, gdje se u tajnosti kompletna kulturna baština Crne Gore pokušala pripisati jednoj vjerskoj zajednici, pod izgovorom da je to nešto što će da vodi do pomirenja, a što je samo produbilo podjele u crnogorskom društvu “, zaključio je Đuričković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve