Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Trobojke provokacija kojom se ponižava država

Đurašković ističe da sve ovo uz snažnu podršku navodnih državotvoraca iz URE koji su u šerlokovskom zanosu ruke pravde zaboravili na građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković kazao je da obilježavanje Dana nezavisnosti isticanjem trobojki na ulicama Budve nastavak je ponižavanja države Crne Gore koju od svog početka sprovodi koalicija sa državnog nivoa SPC-DF-URA.  Đurašković ističe da marionetska Vlada koja funkcioniše na relaciji Podgorica-Beograd-Banja Luka-Trebinje a koju punim kapacitetom podržavaju “patriote” iz GP URA i njihova tragikomična “ruka pravde” kreiraju ambijent u kojem je apsolutno normalno glasati sljedbenika četničke ideologije za gradonačelnika Nikšića i trobojkama obilježavati Dan nezavisnosti Crne Gore.

Đurašković ističe da sve ovo uz snažnu podršku navodnih državotvoraca iz URE koji su u šerlokovskom zanosu ruke pravde zaboravili na građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru.

“Bezočna i sramna provokacija sa trobojkama izvedena sa ciljem ponižavanja države i svih koji Crnu Goru osjećaju nezavisnom i svojom ne razlikuje se od glasanja u Nikšiću za otvorenog podržavaoca četničke ideologije koji vrijeđa crnogorsku himnu. Razlike u potiranju države nema, u pitanju su samo nijanse”, navodi Đurašković.

On smatra da  zbog aktuelne vlasti i SPC-a ne može  osuditi napad na antifašizam.

“Kada zbog vlasti ne smijete, od DF-a i SPC, da osudite udar na antifašizam u Crnoj Gori i progon nastavnice sa Cetinja, s pravom se pitamo da li su istorijski revizionizam i poistovjećivanje četnika i partizana naredni potezi. Kako su krenuli, ovo djeluje kao normalan slijed potpuno suludih antidržavnih i kleronacionalistickih odluka”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.05.2021-15:45 15:45

Sve tačno. Samo mi zasmeta poređenje URE sa Šerlokom, koji je za dotične kralj, car, božansko biće… iako nije ni postojao a oni na žalost postoje :)