Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković razgovarao sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori

Tokom sastanaka razgovarano je o saradnji Prijestonice i Ambasade Turske u Crnoj Gori, investicijama koje je agencija TIKA sprovela na Cetinju, ali i mogućnostima za saradnju u narednom periodu

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković razgovarao je danas sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i glavnim koordinatorom TIKA agencije u Crnoj Gori Abdurahmamom S. Toprakom, saopšteno je iz Prijestonice.

Tokom sastanaka razgovarano je o saradnji Prijestonice i Ambasade Turske u Crnoj Gori, investicijama koje je agencija TIKA sprovela na Cetinju, ali i mogućnostima za saradnju u narednom periodu.

Đurašković je istakao da je ta saradnja u proteklim godinama bila na odličnom nivou.

,,Mi smo opredjeljanja da tu saradnju osnažimo i pospješimo i da je nastavimo u sklopu programa koje Ambasada Turske i TIKA sprovode u Crnoj Gori”, kazao je Đurašković i podsjetio da je Cetinje pobratimski grad sa turskim gradom Gaziantepom još od 2011. godine.

Ambasadorka Songul Ozan čestitala je gradonačelniku i njegovom timu uspješan početak upravljanja novom lokalnom administracijom.

,,Ambasada Turske u Crnoj Gori će nastaviti da sarađuje sa Prijestonicom i pozivam Vas i Vašu administraciju da uspostavimo bližu saradnju sa našom Kancelarijom za ekonomski razvoj. Takođe, sigurna sam da će i saradnja sa Gaziantepom, koji je jedan od najrazvijenijih gradova Turske, biti od velike koristi za grad i građane Cetinja”, kazala je Ozan.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima ostvarenja novih investicija iz Turske na području Cetinja, o kulturnoj i turističkoj saradnji, ali i saradnji u oblasti obrazovanja i mladih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve