Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đurašković poručuje Kovačeviću: Ovo je mnogo i od vas, poklonika i baštinika zločinačkog četničkog pokreta

Gospodine Kovačeviću, upoređivati Cetinje sa Trećim rajhom baš danas, kada mu se cijeli demokratski i slobodarski svijet divi kao jedinom gradu u Evropi u kojem građani samoinicijativno, svakodnevno, organizuju proteste protiv ruske agresije na Ukrajinu, mnogo je i od Vas, poklonika i baštinika zločinačkog četničkog pokreta.

Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković odgovorio je prvom čovjeku Nikšića Marku Kovačeviću koji je kazao da je situacija na Cetinju kao u Trećem rajhu.

“Gospodine Kovačeviću, upoređivati Cetinje sa Trećim rajhom baš danas, kada mu se cijeli demokratski i slobodarski svijet divi kao jedinom gradu u Evropi u kojem građani samoinicijativno, svakodnevno, organizuju proteste protiv ruske agresije na Ukrajinu, mnogo je i od Vas, poklonika i baštinika zločinačkog četničkog pokreta.

Grad heroj o kojem su pjevali i divili mu se svjetski velikani vjekovima je bio simbol slobodarstva, a devedesetih godina prošlog vijeka mjesto najvećeg otpora zloj politici koja je počinila najveće zločine od 2. svjetskog rata. Zloj politici koju Vi i partija kojoj pripadate i dalje zastupate, kojoj su Karadžić i Mladić heroji a ne ratni zločinci. Grad koji je stao na biljeg svemu tome ne može ni danas biti ništa drugo već grad koji se diči svojim kosmopolitizmom i otvorenim vratima za sve dobronamjernike”, kaže Đurašković u odgovoru koji je objavio na Facebook-u.

Jeftina je, dodaje, ali ne i manje opasna, jučerašnja provokacija na Cetinju.

“Vjerujem da je svakome jasna pozadina takvog čina i političkog i društvenog konteksta u kojem se desila. Rekao sam i ponavljam, tužno je i bijedno što je neko juče djecu politički zloupotrijebio pokušavajući da isprovocira incidente na Cetinju. Neće to proći gospodine Kovačeviću, to bi trebalo da bude jasno svima koji bi možda od Crne Gore htjeli da naprave “malu Ukrajinu”. Zaludna rabota. Crna Gora se vraća sebi, Evropi i partnerstvu sa civilizovanim i demokratskim državama, a Vama i sličnima ostavljamo da uz čiča Dražu tancujete i vratite se đe vam je i mjesto – na političku marginu.

Na kraju, pozivam nadležne da ispitaju sve detalje vezano za jučerašnji slučaj, ko su organizatori ove smišljene provokacije kao i slučaj kamenovanja autobusa kako bi se do kraja utvrdilo da li je i to možda dio smišljenog scenarija”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve