Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Đurašković: Očuvati građanski mir Cetinja i Crne Gore

Pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni, poručuje Đurašković

Socijaldemokratska partija poziva nadležne državne organe da spriječe protivustavno i protivzakonito djelovanje političkih i drugih organizacija usmjereno na izazivanje nemira i sukoba među građanima Cetinja i Crne Gore, saopštio je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP.

“Takođe, pozivamo nadležne državne organe da spriječe devastiranje Cetinjskog Manastira kao jednog od najznačajnih kulturnih i državnih dobara naše zemlje i da zaustave sve nelegalne radove koji se izvode”, dodaje on.

Ističe da je Cetinje oduvijek mjesto u kojem su se svi dobronamjerni ljudi dočekivali otvorenog srce i doma i tako će biti i ubuduće.

“Ali to ne znači da ćemo dozvoliti da bilo ko, makar i jedan kamen našeg grada, a pogotovo ne Cetinjski Manastir “brani” od nas samih, jer su ga naši preci zidali i čuvali vjekovima. Zbog toga pozivamo državno tužilaštvo da ispita navode poslanice DF o formiranju paravojnih formacija i postupi u skladu sa zakonima Crne Gore, koji su u ovom slučaju više nego jasni.

Građane Cetinja i Crne Gore pozivamo da sačuvaju građanski mir i dobrosusjedske odnose i da svi zajednički radimo na napretku našeg grada i države, jer jedni od drugih – bližih nemamo”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve