Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Ne možete kažnjavati Cetinje

Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 3,5 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije

Socijaldemokratska partija (SDP) će amandmanski djelovati na Prijedlog Budžeta za 2021. godinu kojim Vlada Crne Gore namjerava kazniti Cetinje zbog otpora prema njenom djelovanju. Apsolutno nećemo dozvoliti takav odnos zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje 1 odsto tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice, saopštio je potpredsjednik SDP-a i šef odborničkog kluba SDP u Skupštini Prijestonice, Nikola Đurašković.

Prema njegovim riječima, predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 3,5 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije.

“Da li je ovako grubo kršenje zakona osveta Cetinju i Cetinjanima? Želim ipak da vjerujem da će sve političke partije u državnom parlamentu, i vlasti i opozicije, staviti međusobne razlike po strani i podrškom našim amandmanima pokazati da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa”, ističe Đurašković.

Zaključuje, da bi sve drugo značilo služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve