Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković Kovačeviću: Ne koristite djecu za svoje nacionalističke ciljeve

,,Prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda a neprijatelj nikad''

Prijestonica Cetinje vjekovima je bila bastion crnogorske slobode i nezavisnosti, luča svima koji su bili pod tuđom vlašću, ne samo u Crnoj Gori, poručio je gradonačelnik Cetinja, Nikola Đurašković u odgovoriu nikšićkom kolegi Marku Kovačeviću. Pozvao je Kovačevića da ne “koriste djecu za svoje nacionalističke ciljeve” ističući da “prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda, a neprijatelj nikad”.

“I u moderno vrijeme ponosimo se gradom sa 49 narodnih heroja iz Drugog svjetskog rata, jednim od najznačajnijih centara antifašističke borbe crnogorskog naroda. Za nas Cetinjane će Nikšić uvijek biti grad Ljuba i Save, Vita Nikolića i Miladina Šobića, zdravog sportskog rivalstva Sutjeske i Lovćena, “sjevernoga nam kraja straža”. I zato je Nikšić veliki i neprolazan i zaslužuje da ga vode veliki, a ne mali i prolazni”,  naveo je Đurašković na Fejsbuku.

Pozvao je predsjednika opštine Nikšić, Marka Kovačevića da “ne koriste djecu za svoje nacionalističke ciljeve”.

“Zbog toga vas iskreno pozivam da ne koristite djecu za svoje nacionalističke ciljeve, pogotovo da ne radite to time što ćete se pridružiti onima koji su mališane grubo zloupotrijebili na Vaskrs ispred Cetinjskog Manastira, provocirajući Cetinje i Cetinjane. Svi ljudi dobre volje su više nego dobrodošli na Cetinje i tako će uvijek biti i biće nam drago da mališanima i iz Nikšića i iz cijele Crne Gore ukažemo gostoprimstvo prvom narednom prilikom i da im kao pravi domaćini pokažemo raskošno istorijsko, kulturno i duhovno nasljeđe naše i, nadam se, vaše Prijestonice. Uz želju da ružne prvokacije i neprijatnosti koje je neko osjetio i doživio budu iza nas – pozdravljam vas onom Svetog vladike Petra I, da “prijatelj može do Cetinja za tri sata hoda, a neprijatelj nikad””, zaključio je Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Simče
26.04.2022-16:46 16:46

Nekad bili heroji, a sada su nato ustaše, rusofobi i srbofobi koji se iživljavaju nad decom. Leče svoje komplekse nemoći i inferiornosti.

RIR
26.04.2022-21:06 21:06
Reply to  Simče

Simče /četniče/Smrdijanče , pričinjavati se svašta —pij
redovno terapiju inače možes biti opasan za tvoje heroje koji su 500g.ćutali do 1804 g
Molio je Karađorđe i Sv.Petra i Njegoša za pomoc ,pa nijesu htjeli —vidjeli su i tada i ONI kakva ste OLOŠ a sad vide svi i u regionu …

Nena
26.04.2022-21:04 21:04

Priznaj da si ljubomoran jer nemate svoju ckrvu, vernike, popove, omladinu..Zato imate nvo cpc, sviju vera i nacija..Kakva vam je bila vera, takva vam je crkva.