Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurašković: Imenovanje Zagarčanina nastavak kadriranja SPC u Crnoj Gori

Gospodin koji tvrdi da u Crnoj Gori postoje materijalni dokazi o 8 vjekova trajanja SPC čime brutalno negira CPC i istorijske činjenice postavljen je da ''štiti'' crnogorska kulturna dobra, saopštio je Đurašković

Najavljeno imenovanje Mladena Zagarčanina za direktora Uprave za zaštitu kulturnih dobara samo je nastavak smjena i kadriranja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

“Gospodin koji tvrdi da u Crnoj Gori postoje materijalni dokazi o 8 vjekova trajanja SPC čime brutalno negira CPC i istorijske činjenice postavljen je da “štiti” crnogorska kulturna dobra. Kakva će to zaštita biti više je nego jasno”, navodi u saopštenju.

Prije će biti da je, kako dodaje, Zagarčanin postavljen da sprovede predaju crnogorskih kulturnih dobara svojoj SPC i državi Srbiji i ozakoni započetu i planiranu divlju gradnju Srpske pravoslavne crkve po Crnoj Gori.

“SPC kao višestruko “uhvaćeni” divlji graditelj čeka legalizaciju brojnih građevinskih poduhvata i raskopavanja po Crnoj Gori. Izvršilac je određen, a đe će bolja referenca od tvrdnje o osam vjekova trajanja SPC u Crnoj Gori. Ura i Demokrate, naravno, ćute!”, ističe Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve