Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanoviću uručena međunarodna nagrada ”Za prijem i smještaj izbjeglica sa Kosova 1999. godine”

''Na ceremoniji uručenja nagrade, ocijenjeno je da je predsjednik Đukanović jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve''

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću danas je u Prištini uručena međunarodna nagrada za ljudska prava internacionalnog koledža AAB “Za prijem i smještaj izbjeglica sa Kosova tokom rata 1999. godine i datom doprinosu unapređenju građanskih prava u Crnoj Gori”.

“Na ceremoniji uručenja nagrade, ocijenjeno je da je predsjednik Đukanović jedna od najistaknutijih političkih ličnosti na Balkanu, hrabar političar koji je odupirući se nacionalističkim trendovima regiona, Crnu Goru učinio simbolom stabilnosti i bezbjednom zemljom za sve”, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Đukanović je zahvalio na visokom priznanju koje je za njega podsticaj i obaveza za dalji rad na prosperitetu Crne Gore, jačanju dobrosusjedskih odnosa i životu u ujedinjenoj Evropi.

Koledž AAB je najveća institucija u nejavnom visokom obrazovanju u regionu i broji oko 22 hiljade studenata, među kojima ima studenata iz Crne Gore, i 1000 profesora.

Među ranijim laureatima međunarodne nagrade u različitim kategorijama su i: bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, bivši PM Italije Masimo D’Alema, crnogorski i albanski književnici Jevrem Brković i Ismail Kadare, bivši ambasador OEBS-a Vilijam Voker, bivši portparol NATO-a Džejmi Šea i dr.

Đukanović je tom prilikom održao veoma posjećeno predavanje studentima koledža na temu: Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. Na predavanju su bili i brojni profesori na čelu sa rektorom Bujar Demjahom, koji mu je uručio ovu prestižnu nagradu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ljubiša
20.05.2022-06:15 06:15

Milo je 1999. bio lokator NATO pakta i CIA špijunčina. Izdajnik zajedničke države Jugoslavije …