Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Zvona nakon intronizacije bila su zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u Prijestonici

Pirova je, kaže Đukanović, ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore

Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja, rekao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

“Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnoj broja građana Crne Gore. Samo čovjek bez dostojanstva bi sebi dozvolio da na takav način helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog”, rekao je Đukanović.

Cetinje je, ističe predsjednik, još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore.

“Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbjednosti Crne Gore”, rekao je on.

Pirova je, kaže Đukanović, ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore.

“Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
petar
05.09.2021-12:35 12:35

Zovi Antu Gotovinu da ti objasni kako se brani domovina od najvecih parazita na Balkanu. Davno ste trebali te okupatore na traktore i via beogradski pasaluk.

Gledam
05.09.2021-15:44 15:44
Reply to  petar

Petar, nisu oni samo paraziti:To bi se lakse riješilo. Problem je mentalitet koji je nastao križanjem gena Huna i Obra + osmanlije. To je ta ubitačna kombinacija, ko’ da je netko u laboratoriju izveo pokus , kako napraviti Čudovište čovjekolikog izgleda.

Sara
05.09.2021-17:51 17:51
Reply to  Gledam

Imas pravo..slicno Coroni 19..tek se izlijecismo..dodje alfa..posle alfe..dolazi Beta..pa redom..kazu prenosi se ljudckom mutacijom,,

Sara
05.09.2021-14:03 14:03

Sve sto je nasilno..to se ne priznaje..
Kad kriminalac upadne u Banci..da otme tudje novce..on se goni kao najveci kriminalac..

Sara
05.09.2021-17:49 17:49

Pop Micovic je sebe uspokojio..ako ovako moze dolaziti..sa krdom policije..onda stvarno ne znam..kakva je to njegova moc?