Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Zeta svojom istorijskom ulogom kroz vjekove postojanja čuvala biće savremene i svevremene Crne Gore

''Na temeljima crnogorske tradicije, slobode i rodoljublja, Zeta je svojom istorijskom ulogom kroz vjekove svog postojanja branila, čuvala i njegovala suštinsko biće savremene i svevremene Crne Gore''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 8. februara, Dana Opštine Zeta, predsjedniku Opštine Mihailu Asanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Luki Krstoviću, odbornicima, svim građanima Zete i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Na temeljima crnogorske tradicije, slobode i rodoljublja, Zeta je svojom istorijskom ulogom kroz vjekove svog postojanja branila, čuvala i njegovala suštinsko biće savremene i svevremene Crne Gore. Antifašistički duh građana i građanki Zete, žrtve koje su dali u toku Narodnooslobodilačke borbe, ostavili su u nasljeđe budućim generacijama obavezu da istraju na putu građanske i multietničke Crne Gore”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, snažna podrška donošenju odluke o osnivanju Opštine Zeta, svoje čvrsto opredjeljenje imalo je i ima u dosadašnjim rezultatima odgovorne lokalne uprave koja se, ocjenjuje predsjednik države, istakla kontinuiranom brigom prema svakom građaninu, posvećenim domaćinskim odnosom prema resursima i predanošću realizaciji značajnih infastrukturnih projekata od ekonomskog, privrednog i društvenog značaja za razvoj Zete.

“Ostvarenje višedecenijskog uspješnog razvoja dodatno obavezuje i novu upravu da obezbijedi kontinuitet efikasnog rješavanja pitanja od značaja za sve građane Zete. Vjerujem da će Opština Zeta nastaviti da doprinosi ukupnom, ravnomjernom i dugoročno održivom razvoju Crne Gore kao neodvojivom dijelu evropskog civilizacijskog prostora”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve