Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Za DPS prihvatljivo dizati dva, četiri, pet prstiju, ali samo ta tri im dižu kosu na glavi

Prema njegovim riječima, da je jedino riječ o izlivima patološke mržnje, ne bismo se mnogo osvrtali, ali su, nažalost, ovakve pojave primjer jednog vrlo opasnog stanja svijesti

Ovdašnja javnost je, kako vidim, svako malo zasuta smatranjima raznih glasnogovornika šovinističko-kriminalnog kartela, poznatog i pod imenom DPS. Tako ih je pogodilo i moje držanje tri prsta na srcu tokom intoniranja državne himne na proslavi Dana opštine Berane, pa su svoje frustracije usmjerili na mene lično, kao i na politički savez kome pripadam. Po njima, dozvoljeno je dizati dva, četiri, pet prstiju, ali samo ta tri im dižu kosu na glavi, navodi se u reagovanju predsjednika Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, Milutina Đukanovića. 

Prema njegovim riječima, da je jedino riječ o izlivima patološke mržnje, ne bismo se mnogo osvrtali, ali su, nažalost, ovakve pojave primjer jednog vrlo opasnog stanja svijesti. To stanje, koje je decenijama brižljivo gajio DPS, dovelo je do toga da pokušavaju normalizovati srbofobni ekstremizam, nalazeći potpuno prihvatljivom, štaviše poželjnom, ideju o odstranjenju Srba iz svih državnih institucija, pa, na koncu, i iz same države.

“Konkretno, kada je riječ o EPCG, u posljednjih godinu i po dana ostvareni su rezultati o kojima su prethodnici, iz redova DPS-a, mogli samo da sanjaju: rekordni profit, čuvanje rada ključnih postrojenja, novi razvojni projekti i, nadasve, činjenica da građani našu kompaniju s razlogom doživljavaju garantom ekonomskog oporavka Crne Gore”, kazao je Đukanović.

Kako je naveo, razumijem da u DPS-u imaju problem sa tim da se naviknu na okolnosti u kojima se ne zloupotrebljavaju resursi i u kojima se, prvi put nakon četrdeset godina, zapravo grade novi proizvodni objekti. Naravno, ne očekujem od njih da shvate značaj investiranja u budućnost, tim prije što su ,očigledno, u toj partiji naučili da su krađa budućnosti naše djece, kroz lopovluk i uništavanje prirodnih i privrednih potencijala ove zemlje, poželjan model ponašanja.

“Otuda me i ne čudi to što rad u najvažnijoj kompaniji u Crnoj Gori doživljavaju isključivo kao privilegije koje su njihovi puleni obilato koristili jer su mafijaški krčmili javnu imovinu i, kao bonus, dobijali novac za to. Međutim, svjesni smo da im najteže pada to što se u poslednjih godinu i po dana s njihovim metodama rada raskinulo”, kazao je Đukanović u reagovanju.

On je kazao da je tačno da su došli novi radnici, zato što stari nijesu dovoljni za nove razvojne projekte, a, svakako, nije nam cilj da budućim generacijama u nasleđe ostavimo samo proizvodne objekte od kojih je poslednji izgrađen prije nego što su se neki iz DPS-a i rodili.

“Što se same Crne Gore tiče, moji preci su je stvarali, čuvali, a ja danas radim u interesu njene najvažnije kompanije, tako da svim antisrpskim šovinistima mogu poručiti sledeće: nijeste nas uništili, niti će vam takav naum ikada proći”, dodaje u reagovanju.

Đukanović zaključuje da “iz svakog vašeg nepočinstva smo, kao narod, izlazili jači. Sad vam samo ostaje da počnete pristojno da se ponašate ili da nastavite s valjanjem u brlogu mržnje koji ste sami stvorili”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
07.08.2022-20:40 20:40

Mulutine eto ja u tvoju cast dizem jedan prst..Onaj srednji,,Po tebi to je valjda u redu..