Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Usvajanje evropskih standarda i vrijednosti i dalje će biti prioriteti državne politike

Đukanović je ocijenio da su odnosi dvije države uzorni, da imaju svoju tradiciju, i zahvalio ambasadoru Holandije u ime države Crne Gore na doprinosu njihovom dodatnom  unapređenju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešora Plaga.

Đukanović je ocijenio da su odnosi dvije države uzorni, da imaju svoju tradiciju, i zahvalio ambasadoru Holandije u ime države Crne Gore na doprinosu njihovom dodatnom  unapređenju.

“Posebna zahvalnost iskazana je za razumijevanje i podršku Holandije tokom pandemije, prije svega u dostavi zaštitne opreme koju je finansirala holandska vlada kroz mehanizam NATO i repatrijaciji građana obje zemlje. Predsjednik je zahvalio ambasadoru za podršku Holandije članstvu Crne Gore u NATO, uz uvjerenje da je Crna Gora svojim odgovornim odnosom pružila očekivanu satisfakciju za pozitivna zalaganja holandske Vlade.

Ponovio je uvjerenje u takav dalji podstrek integraciji u EU, što je strateški cilj naše zemlje. On je potvrdio posvećenost Crne Gore trajnom napretku u vladavini prava, nezavisnosti pravosuđa i slobodi medija, poznatim deficitima naše zemlje i regiona i iskazao zadovoljstvo da je i nova Vlada nakon izbora kao cilj projektovala nastavak evropske integracije i članstvo u EU”, piše u saopštenju.

foto predsjednik.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dedinje ct
18.01.2021-17:06 17:06

Milo kralju!