Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović uručio Ozan medalju za zasluge

Đukanović je zahvalio ambasadorki Ozan za izuzetan doprinos unapređenju međudržavne saradnje što je vodilo daljem rastu povjerenja i prijateljstva između država i naroda Crne Gore i Turske

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Turske Songul Ozan i tom prilikom uručio joj visoko državno odlikovanje, medalju za zasluge, u znak zahvalnosti za uspješno obavljenu misiju i doprinos unapređenju prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Uz ocjenu da je odlikovanje više nego zasluženo, Đukanović je zahvalio ambasadorki Ozan za izuzetan doprinos unapređenju međudržavne saradnje što je vodilo daljem rastu povjerenja i prijateljstva između država i naroda Crne Gore i Turske.

“Zahvaljujući ambasadorki za prijateljstvo koje je kao diplomatski predstavnik velike zemlje pokazala prema Crnoj Gori i njenim građanima, naglasio je da je u proteklom periodu bitno unaprijeđenja frekvencija susreta na najvišem nivou, posebno ističući zvaničnu posjetu predsjednika Erdogana i radnu posjetu Predsjednika Crne Gore Istanbulu prošle godine”, ističe se u saopštenju.

Dinamičan politički dijalog i sadržajni razgovori na najvišem nivou garancija su daljeg rasta povjerenja između dvije zemlje, ocijenio je Đukanović i naglasio da je posebno važno da u teškim vremenima koje živimo, čuvamo stara i gradimo nova prijateljstva.

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Istakao je važan doprinos ambasadorke u širenju zajednice turskog biznisa u Crnoj Gori, što je dragocjeno za ukupan ekonomski razvoj, posebno malog i srednjeg biznisa.

“Visoko je ocijenio odnose i u oblasti obrazovanja i kulture ističući značaj stipendiranja naših studenata na univerzitetima u Turskoj, uspješne projekte razvoja lokalnih zajednica uz podršku TIKA-e i zahvalio za veliku pomoć Turske Crnoj Gori u vrijeme pandemije”, navodi se u saopštenju.

Uz najbolje želje za dalji lični i profesionalni uspjeh ambasadorke Ozan, iskazao je uvjerenje u dalje unaprijeđenje odnosa dvije države, savezništva u okviru NATO-a i zajednički doprinos stabilnosti u rovitim regionima dvije države, kao i stabilnosti i prosperitetu Evrope na globalnoj sceni.

Ambasadorka Ozan zahvalila je Đukanoviću na vrijednom priznanju ističući da se od prvog momenta svog mandata osjećala kao kod kuće.

“Istakla je posebnu zahvalnost i privilegiju što je svoju diplomatsku misiju obavljala u vrijeme mandata predsjednika Đukanovića nailazeći na veliko poštovanje, otvorenost i toplinu na svakom mjestu u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Uz poseban ponos zbog realizovanih posjeta dva predsjednika, iskazala je uvjerenje u dalji napredak međudržavnih odnosa.

Ozan je podsjetila da Crna Gora i Turska dijele zajedničku istoriju i ljudske veze, kao i da je Crna Gora danas jako prepoznatljiva u Turskoj i da nas i u budućnosti očekuju značajne turske investicije i aktivan doprinos turskog biznisa.

“Uz rezultate na jačanju uzajamnih odnosa na polju kulture, obrazovanja i zdravstva, najavila je kontinuitet u aktivnostima agencije TIKA i uvjerenje da će se nastaviti tradicija izuzetno dobre saradnje diplomatskih predstavnika u Crnoj Gori i Turskoj u interesu obje države”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve