Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović: Umjesto EU integracija, sada više govorimo o stabilnosti regiona

Predsjednik je iskazao zabrinutost ,,da je oživljavanjem retrogradnih politika, posljednjih mjeseci Zapadni Balkan više na pitanju stabilnosti, nego integracija''

Aktuelna situacija na Zapadnom Balkanu posljedica je dvije okolnosti – zaustavljenog procesa proširenja i poremećaja na relaciji Istok – Zapad, kazao je predsjednik države Milo Đukanović tokom susreta sa članovima Evropskog savjeta za međunarodne odnose.

„U tom kontekstu ukazao je na potrebu odlučnijeg i jasnijeg podsticaja zemljama Zapadnog Balkana za integraciju u EU, i odlučniju i promišljeniju zaštitu Regiona od malignog uticaja trećih strana što nije samo interes Zapadnog Balkana, već i Evrope“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik je iskazao i zabrinutost „da je oživljavanjem retrogradnih politika, posljednjih mjeseci Zapadni Balkan više na pitanju stabilnosti, nego integracija“.

„Uprkos tome, izrazio je spremnost Crne Gore da se bori za vrijednosti u koje vjeruje, napominjući da je Crna Gora sva svoja strateška postignuća ostvarila zahvaljujući funkcionalnosti države, što je sada dovedeno u pitanje i što se mora rješavati i u skladu sa očekivanjima javnog mnjenja“, stoji u saopštenju.

Članovi Savjeta, aktuelni i nekadašnji politički zvaničnici, evropski poslanici i istaknute ličnosti društveno-političkog života Evrope, fokusirani su na međunarodne vanjske odnose i države Jugoistočne Evrope.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve