Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Očekujem pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora

Ogromna većina biračkog tijela je raspoložena da u sljedećih nekoliko mjeseci zaključimo i Crnu Goru izvedemo iz krize

Želim da podijelim zadovoljstvo što je Crna Gora još jednom potvrdila veoma dobar demokratski kapacitet. Izbori su protekli u mirnoj atmosferi, u kojoj su ljudi mogli slobodno da izrazre svoju volju – kazao je predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na konferenciji za medije.

U prvom krugu su, dodaje, ostvarili to što su željeli.

– Ostvario sam 36 odsto glasova, što je u brojevima nešto iznad 120.000 glasova, što smatram vrijednim rezultatima. Tu je ozbiljna prednost nad drugim kandidatom, sa kojim ću se takmičiti u drugom krugu – naveo je Đukanović.

Dodaje i da znaju gdje su “džepovi” buduće podrške i uradiće sve u narednih 14 dana za njihovo aktiviranje.

– Tvrdili smo da je najvažnije da se Crna Gora zadrži na svom putu. Zadovoljni smo stepenom podrške. Vjerujemo da je to dobra osnova za nadogradnju u narednih 14 dana i pobjedu na predsjedničkim izborima – kazao je Đukanović.

Rezultati su, prema njegovim riječima, potvrdili da Crna Gora treba izbore.

– Sjećate se koliko sam na tome insistirao. Nije bilo razumijevanje onih koji su se našli u izvršnoj vlasti nezasluženo, grčevito branili svoje fotelje. Rezultati potvrđuju da je ogromna većina raspoložena da zaključimo najvažnije izbore i Crnu Goru izvedemo iz krize u kojoj se našla. Projektujem da na skorijim parlamentarnim izborima potvrdimo snagu građanske i evropske Crne Gore i dobijemo Vladu koja će je voditi tim putem – poručio je Đukanović.

Na pitanje novinara da li očekuje pobjedu u drugom krugu odgovorio je potvrdno.

– Pobjedu sam već najavio, pobjedu očekujem – kazao je Đukanović.

Na pitanje je li potpredsjednik pokreta Evropa sad Jakov Milatović najnezgodniji protivkandidat odgovorio je da nema zgodnog ili nezgodnog kandidata.

– Vidjeli ste u kampanji da je ključna ponuda bila poraziti Mila Đukanovića. Nema zgodnog kandidata među njima, jer očigledno imaju opsesiju da poraze mene. Ko god da je moj protivkandidat, moj cilj je isti, moja strategija je ista, ne prilagođavam je nijednom protivniku – naveo je Đukanović.

Kako god građani presude, to je, dodaje, unaprijed prihvatljivo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
19.03.2023-23:32 23:32

Pobedićeš sasvim sigurno, samo nastavi sa decenijskom politikom širenja mržnje, podela, srbofobije i rusofobije. Neće ti ni dijaspora pomoći, jer neće da glasaju za gubitnika čija ih je politika oterala iz Crne Gore.

Tara
20.03.2023-17:49 17:49
Reply to  Merlin

Kakva si ti avetinja i lazov..srbija vam nije daleka..lazove iz Hrvat-cke!