Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: U protekloj godini dovedeni u pitanje osnovni principi demokratije

On je kazao da se nada da svi akteri počinju shvatati da se odgovori na ogromne izazove crnogorske demokratije ne mogu dati nikako drugačije do kroz dijalog i saradnju, i prihvatanje i podjelu odgovornosti, na svim nivoima i od strane svih učesnika

Iako ohrabreni mirnom tranzicijom vlasti nakon parlamentarnih izbora i prvim priznanjem izbornih rezultata od uvođenja višestranačja, protekla godina demokratskog života u Crnoj Gori je potvrdila istinitost teze da se demokratija ne uzima sama po sebi, kazao je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom međunarodnog Dana demokratije.

”Nažalost, primjera je puno. Gotovo da ne postoji oblast društvenog i političkog djelovanja u Crnoj Gori u kojoj nijesu dovedeni u pitanje osnovni principi demokratije. Svjedočimo urušavanju demokratskih institucija, političkoj i društvenoj polarizaciji, kampanji dezinformacija, dezavuisanju medijskog pluralizma i prijetnjama novinarima, isključivosti i odsustvu demokratske participacije, izostanku odgovornosti i transparentnosti u radu”, navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.

On je kazao da se nada da svi akteri počinju shvatati da se odgovori na ogromne izazove crnogorske demokratije ne mogu dati nikako drugačije do kroz dijalog i saradnju, i prihvatanje i podjelu odgovornosti, na svim nivoima i od strane svih učesnika.

”Naši građani zaslužuju da žive slobodno u demokratskoj, evropskoj i građanskoj Crnoj Gori. Na svim organima vlasti je da poštuju demokratske standarde, i da uvijek i svuda zaštite građanina, jer samo građanska Crna Gora može savladati teško breme podjela i voditi zemlju dalje na evropskom putu”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radivoje
15.09.2021-12:15 12:15

Postani opet BRITVA. Inace sve ode dodjavola