Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Đukanović: Opstrukciju najavljuju oni koji bi da, iako su na ivici cenzusa, budu izvršna vlast

Đukanović je podsjetio da zastupa dijametralno suprotne stavove od onih nacionalističkih koje ima Demokratski front, ali da je spreman na dijalog

Predsjednik Crne Gore i predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da je  ubijeđen da će Crna Gora u narednih pet godina postati članica  Evropske unije i da će tada plate u Crnoj Gori biti na evropskom prosjeku.

“Nema dobre politike ako njen finalni proizvod nije bolji životni standard građana. Ja sam ubijeđen da će Crna Gora u narednih pet godina postati članica Evropske unije, da će u tom periodu realizovati ozbiljne reforme i da će sukcesivno ići na povećanje plata, koje će tada biti kao prosječna plata u Evropskoj uniji, a to je oko 1500 eura”, kazao je Đukanović, naglašavajući da je to realan pristup, a ne populističko licitiranje.

“To je ozbiljna i održiva ponuda”, istakao je crnogorski predsjednik, upozoravajući da nastavak dosadašnje ekonomske politike vodi Crnu Goru u grčki scenario.

Đukanović je u prethodnom dijelu razgovora kazao je da opasno ovo što nam se događa u posljednje dvije godine.

“Opasan je pad međunarodnog ugleda Crne Gore, kvalitet naše međunarodne politike je u ozbiljnom padu”, ocijenio je Đukanović.

Kazao je da nas iskustvo od 1918.  na ovamo uči da moramo biti okrenuti sebi i probleme rješavati u svom dvorištu.

“U iluziji smo ako vjerujemo da će neko bolje brinuti o nama od nas samih, jer veliki će lakše naći međusobni dogovor”, rekao je Đukanović, naglašavajući da je presudno važno da dobro upravljamo u svojoj kući.

“Dobro je da imamo parlamentarne izbore, da dobijemo odgovornu vladu, koja će voditi politiku usmjerenu ka evroatlantskim vrijednostima, naveo je Đukanović.

Ukazao je da se danas na političkoj sceni pokušava napraviti politički inženjering  kako bi se ostavio prostor za neke marginalne političke strukture, poput ove koja upravlja sada Vladom.

“Smatram da to nije prihvatljiv inženjering, niti odgovara volji građana”, kazao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore je saopštio da ne vjeruje da je odlukom da raspiše vanredne parlamentarne izbore nekoga iznenadio.

U predizbornom predstavljanju na Gradskoj televiziji Đukanović je podsjetio da je saglasno odredbama Ustava raspustio Skupštinu i raspisao izbore.

“Opstanak ove vlasti je ozbiljna međunarodna kompromitacija države. Crna Gora je potpuno paralisana na evropskom putu”, kazao je Đukanović, dodajući da  među evropskim partnerima postoji dilema da li prekinuti proces pregovora sa Crnom Gorom.

Ocijenio je da i Pokret Evropa sad i Demokratski front žele izbore.

“Mislim da je trebalo presijecati jednu patološku situaciju i da treba krenuti ka demokratskim izborima i da dobijemo jednu legitimnu vladu”, istakao je predsjednički kandidat DPS-a.

“Politika DF-a ima krug svojih pobornika i dok su metode njhovog djelovanja bile radikalne nije bilo s moje strane inicijativa za dijalog”, kazao je Đukanović i pojasnio  da je “daleko koalicija sa DF-om”, ali  da misli da nije napravljena greška što je na neki način započet dijalog.

“Imam veliki znak pitanja koliko je vjerodostojna metamofroza DF-a. Ja bih volio da jeste”, kazao je Đukanović, dodajući da vrednuje što je neko ko je bio zastupnik nacionalističkih ideja i sljedbenik Putina promijenio retoriku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
17.03.2023-21:58 21:58

Normalno da to svaka budala zna !Nepismeni Abazovic poziva da poslanici pitanje skraćenja mandata uzmu u svoje ruke!