Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

FOTO – Đukanović stigao na Cetinje: Ipak se nadam da će MCP postupiti razumno

Podsjećamo, on je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru

Na Cetinje je stigao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Predsjednika su građani Crne Gore u Prijestonici dočekali uz aplauze i skandiranje “E viva Montenegro”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Gora Porijeklo Moje🇲🇪🇲🇪 (@cg_porijeklo_moje)

Đukanović je na Cetinje stigao u ratnji supruge Lidije.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Đukanović je medijima na Cetinju rekao da se nada da će ustoličenje obaviti u nekom drugom hramu, ne na Cetinju.

“Kao što znamo ta crkva ima puno hramova širom CG, uključujući i onaj najveći u Podgorici. Mogu da obave taj posao, a ne mogu da to rade na silu i da to rade uz ugrožavanje prava i slobode građana Prijestinice. To nije dobar pristup. Čak i kada bi to nekome pošlo za rukom, on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao neko ko je ovdje nasilno ostvario neku svoju želju. Dakle, ko je silovao na neki način Prijestonicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup i da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali toliko upozorenja ovih dana i da će na kraju uraditi ono što je razumno”, rekao je Đukanović.

Đukanović je danas pozvao građane svih vjera, nacija i političkih opcija da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i multietničkog sklada.

“Pozivam sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvijek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo. Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda”, napisao je Đukanović ranije na Tviteru.

Podsjećamo, on je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u prijestonici, ako Srpska pravoslavna crkva ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
04.09.2021-19:25 19:25

Dobra ti sreca gospodine Djukanovicu, sada ce svetosavci da razmisle sest puta prije nego sto donesu bilo kakvu pogresnu odluku. Nisu oni mutavi i dobro znaju ko je taj ko ima dzokera u rukavu. Neka je vjecna ::::))))

Ha20
04.09.2021-20:24 20:24

Onaj smrad Dritan Efendija Abazovic rece juce da Djukanovic ne smije da dodje na Cetinje i da samo blefira. U kojoj se ti rupi sakrivas gnjido jedna kvislinzka i zasto ti smradu usrani nisi dosao na Cetinje kako si najavijo. Efendijo usmrdjeni mozda se krijes pod mantijom popa Profirica i stimulises ga za burnu noc koju ce provesti sa popom Joanikicem koji mara nesto da plati nazad za titulu ustlicenja. Piiii smraddovi ljigavi svetosavski. Ja se duboko izvinjavam citaocima ovoga sajta zbog nacina moga izrazavanja ali su me emocije prevladale. Hvala na aznji.

gagi
04.09.2021-21:35 21:35
Reply to  Ha20

Dritan i Zdravinjo boca kao i apostolska vlada eto isored Hrama u Podgorici cekaju red da cjelivaju srpske popove u obraz,ma onaj nazad,samo da ne “opale”i oprle brkove i bradu apostolima,piii.

Rajko
04.09.2021-20:33 20:33

Ljudi zabranite ratno huskacku televiziju happpy koja pljuje dehumanizuje Crnogorce ono je fasizam i onaj coveculjak fasisticki maric ono je sramota za civilzaciju uvjek