Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Jasna poruka o značaju Zapadnog Balkana za EU, podrška regionu u borbi protiv malignih uticaja

Poslata je, kako dodaje, nepokolebljiva i sveobuhvatna podrška Ukrajini i herojskoj borbi ukrajinskog naroda

Jasna poruka Evropskog savjeta o značaju Zapadnog Balkana za EU i opredjeljenju EU za politiku proširenja i podršku regionu u borbi protiv malignih uticaja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji učestvuje na Samitu NATO u Madridu.

“Sastanak Sjevernoatlantskog savjeta sa partnerima o zajedničkim naporima za odgovore na nove izazove. I u ovom formatu podržavamo snaženje sinergije NATO i EU kao ključnog faktora da Evropu učinimo bezbjednijom i sigurnijom”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Predsjednik Crne Gore istakao je da odbrana međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima temelj su zajedničkog djelovanja NATO i naših partnera.

“Još jednom jasna poruka Evropskog savjeta o značaju Zapadnog Balkana za EU i opredjeljenju EU za politiku proširenja i podršku regionu u borbi protiv malignih uticaja. Vrijednosti koje dijelimo i odbrana međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima temelj su zajedničkog djelovanja NATO i naših partnera”, poručio je Đukanović.

Odbrana teritorija saveznica i euroatlantskih vrijednosti ostaju ključna misija Alijanse

“Snažne poruke jedinstva i odlučnosti na Samitu u Madridu. Odbrana teritorija saveznica i euroatlantskih vrijednosti ostaju ključna misija Alijanse”, napisao je predsjednik Milo Đukanović nakon samita.

Kako je istakao, transatlantska veza je jača nego ikada i politika otvorenih vrata se nastavlja.

“Savez slobodnih demokratija postaje bogatiji za dvije nove članice – Finsku i Švedsku. NATO nastavlja da potvrđuje svoju opravdanost i potrebu, i kroz novi strateški koncept unapređuje spremnost i sposobnost za ubjedljive odgovore na sadašnje i buduće izazove i prijetnje”, naveo je Đukanović.

Poslata je, kako dodaje, nepokolebljiva i sveobuhvatna podrška Ukrajini i herojskoj borbi ukrajinskog naroda.

“Crna Gora ostaje odgovoran i pouzdan saveznik”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
29.06.2022-15:33 15:33

Dok si ti Predśednik, bice tako.
Sa SNP, DF, Demokratama i URA koji nisu glasali za clanstvo Crne Gore u NATO, plus Crkva Srbije, taj stav je veoma upitan

Tara
29.06.2022-23:11 23:11

G-dine Djukanovicu..Vi predstavljate drzavu CG..a ne Z.Balkan(otvoreni Balkan..zatvoreni Balkan..olje bi bilo,da se vise angazujete za svoju zemlju CG..jer se nalazimo na rubu primitivizma cinizma..i propasti!