Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović sa predstavnicima dijaspore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamera Kalića i člana predsjedništva Saveza i predsjednika Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljuba Radovića

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamera Kalića i člana predsjedništva Saveza i predsjednika Saveza Crnogoraca Hrvatske Ljuba Radovića.

Oni su upoznali Đukanovića sa inicijativama u pravcu boljeg međusobnog povezivanja dijaspore i jačanja veza sa matičnom državom i ukazali na neophodnost intenziviranja aktivnosti države za uspješnu komunikaciju sa našim iseljenicima u svijetu. Iskazali su visoke ocjene za državnički odnos Predsjednika u odnosu na politička i društvena kretanja u zemlji, prepoznajući značaj njegovih diplomatskih aktivnosti za dobro Crne Gore.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo prilikom da se sretne sa predstavnicima dijaspore, cijeneći značaj odgovornog odnosa naših iseljenika prema zemljama u kojima žive i predstavljaju svoju matičnu državu.

On se saglasio sa potrebom posvećenog odnosa resornih državnih organa prema dijaspori, koja predstavlja važan most Crne Gore sa svijetom uz podršku njihovim daljim aktivnostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
07.07.2022-16:00 16:00

Država Crna gora nedaje đeci rođenoj u dijaspori crnogorsko državljanstvo iako su im otac ili majka ili oboje iz Crne gore I crnogorski državljani. Eto koliko vode računa o nasoj đeci po svijetu. Kaka je to država koja se odrice svojih potomka. Slaba!