Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Namjera je da se Crna Gora učini nefunkcionalnom i vrati u sastav velike Srbije, Abazović izvođač radova

''Danas je namjera da zbog nefunkcionalnost Ustavnog suda ne mogu da se održe izbori. Da li treba dalje tumačiti da je namjera da se Crna Gora učini institucionalno nefunkcionalnom i nesposobnom, da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma da Crna Gora ne treba da postoji i da treba da se vrati u sastav velike Srbije što su snovi i vječite želje i imperijalne Rusije i velike Srbije. Jasno je da oni danas imaju izvođača radova na tom planu, a to je aktuelni predsjednik Vlade''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon sjendice Skupštine na kojoj nije bilo kvoruma, kazao je da postoje ustavne norme koje su obavezujuće za svakog čovjeka, i poručio da parlament pokazuje da ne ispunjava ustavne nadležnosti.

Podsjetimo, rasprava o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore, na prijedlog predsjednika Đukanovića, danas nije održana jer nije usvojen dnevni red.

“Parlament na ovaj način pokazuje da ne ispunjava ustavne nadležnosti. Prva nadležnost je da izabere vladu. Danas je politička odgovornost u parlamentu za ono što možemo definisati kao namjeru da se produži institucionalna paraliza Crne Gore. Namjera političkih protivnika nezavisne Crne Gore je da prikažu državu kao institicionalno nefunkcionalnu”, naglasio je Đukanović.

Predsjednik je istakao da oni koji ne žele dobro Crnoj Gori žele institucionalnu paralizu države.

”Zato nijedan od 18 kandidata za Ustavni sud nije izabran, jer je namjera bila da taj sud bude nefunkcionalan. Danas je namjera da zbog nefunkcionalnost Ustavnog suda ne mogu da se održe izbori. Da li treba dalje tumačiti da je namjera da se Crna Gora učini institucionalno nefunkcionalnom i nesposobnom, da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma da Crna Gora ne trebe da postoji i da treba da se vrati u sastav Velike Srbije što su snovi i vječite želje i imperijalne Rusije i Velike Srbije. Jasno je da oni danas imaju izvođača radova na tom planu, a to je aktuelni predsjednik Vlade. Ja se nadam da se to vidi”, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Komentarišući navode stare većine da potpisi nijesu ustavna kategorija Đukanović je rekao da nije adekvatno pozivati se na prethodna iskustva.

Naveo je da postoje norme koje su jasne i kojima tumač ne treba.

”Jedna takva je da se u roku od 30 dana odredi mandatar. Rok je potrošen i na njega se ne može vraćati. Potrošen zbog političkih igara određenih partija”, rekao je Đukanović novinarima.

”Ono sto su pokušali da urade dan kasnije mogli su dan ranije. Ja sam uradio ono što mi Ustav nalaže. Pošto nije do određenog roka dat uvjerljiv dokaz, nijesam odredio mandatara. Podnio sam inicijativu parlamentu da on glasa o skraćenju svog mandata. Time smo ustavne mogućnosti iscrpjeli”, naveo je Đukanović i dodao:

“Lideri koalicija su dobili poziv da dođu na konsultacije i odbili su i rekli da će u predviđenom roku dostaviti potpise. Ni to nijesu uradili”, podsjetio je Đukanović.

Kako je istakao, njegovi zaključci su da u tom trenutku nije postojala jasna većina.

“Riječ je o političkim igrama: Da li će URA namjestiti da Demokrate ponesu odgovornost ili će Demokrate namjestiti GP URA. Mislim da to sve mora sa dođe na dnevni red. Varaju se ljudi ako misle da mogu zauvijek nekažnjeno rušiti državu”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
30.09.2022-14:11 14:11

Puna podrška Predsjedniku Crne gore, gospodinu Milu Đukanoviću, u odbrani postojanja države Crne Gore. Do sada je to radio izvanredno strpljivo, ne obazirući se na ogavne uvrede srpkih sluga u Crnoj Gori. Davao im je i daje isada priliku, da emokratski odustanu od zloćina koji su naumili da realizuju u Crnoj Gori. Ali, Ustav i zakoni Crne Gore nalažu da terorizmu i neprijateljstvu srpskih sluga jednom mora da se kaže dosta. Još jednom ,, svaka čast Milu Đukanoviću na dostojanstvenom strpljenju prema otrovnim neprijatiljeima Crne Gore Crnogoraca i Crnogorki, svih Crntogorskih građana. Ali uništiše nas, ubijaju nas. Ne može se… Pročitaj više »

Qrta
30.09.2022-14:24 14:24
Reply to  BobZekovic

On nije ni prosao pored gospodina. On se samo druzi sa kriminalcima.

BobZekovic
30.09.2022-16:07 16:07
Reply to  Qrta

IŠ, AVETINJO!

Ha20
01.10.2022-03:56 03:56
Reply to  Qrta

Stipe jsesi li se malo presaltovala na Qrta Kacevandin Prdoguzu !?

Kizami
30.09.2022-14:15 14:15

Daj bre crnogorci, rasterajte ovu litijašku bagru usranim motkama.

Qrta
30.09.2022-14:25 14:25
Reply to  Kizami

I dovedite Kavcane ili Skaljarce, nego koji je bese Milov klan , da ne pogresimo……

Kizami
30.09.2022-15:36 15:36
Reply to  Qrta

Pa nije milo dovodio arkanovce i kojekakvu paravojnu bagru i kriminalce u crnogorske manastire nego srpski klerofašistički ološ.

BobZekovic
30.09.2022-16:08 16:08
Reply to  Qrta

IŠ, AVETINJO LAŽAVA!

Илија
30.09.2022-22:56 22:56

Равногорски покрет на челу са Дражом Михаиловићем се спрема да нагрне у ЦГ и врати је под своје крило или не, Краљева војска опет долази да гарантује мир у ЦГ… Ајмо овце БЕЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕЕЕ БЕЕЕЕЕЕЕ!!!