Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović: Prvo rješenje su izbori, a drugo politička vlada

On je istakao da odnos DPS-a prema ideji manjinske Vlade nije identičan kao onaj prije 15 mjeseci

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da su dva rješenja za izlazak iz trenutne političke situacije – izbori ili politička Vlada.

– Postoje dva rješenja: prvi scenario su izbori. Sve ostalo bi vodilo pričama o političkoj korupciji i iznevjeravanju izborne volje građana. Drugo rješenje je politička vlada. Mislim da je pametnije razmišljati o tome da se formira politička vlada sa punim mandatom – rekao je Đukanović novinarima nakon Balkanskog integracionog foruma.

On je istakao da odnos DPS-a prema ideji manjinske Vlade nije identičan kao onaj prije 15 mjeseci.

– Izašli smo sa ponudom da podržimo manjinsku vladu. To tada nije bilo prihvaćeno. Danas je jasno koja je to bila greska. Odnos DPS-a danas prema toj ideji nije isti kao prije 15 mjeseci. Sada imamo nova saznanja i nova očekivanja. Imamo dva rješenja koja preferiramo prije manjinske vlade. Ne treba nas uopšte ubjeđivati da je sve bolje od postojećeg stanja. Ako je manjinska vlada jedino rješenja razgovaraćemo u DPS-u o tome – istakao je Đukanović.

On je naglasio da je DPS najjača partija na crnogorskom političkom spektru “i to niko ne bi treba da smetne sa uma”.

– DPS je bila glavni stožer državne politike. DPS nikada nije propustila priliku da sebi bliske partije pozove u koaliciju čak i kad nam te partije nisu bile potrebne. To je rezultiralo time da je ta multietnička legitimacija danas najvažnija legitimacija Crne Gore – naglasio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve