Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Potrebna odlučnost za dalji ekonomski i društveni razvoj Plužina

''Svoje pregalaštvo i mudrost ugradili su Pivljani u temelje antifašističke zajednice, dajući u poslijeratnom periodu prepoznatljiv pečat u obnovi i izgradnji Crne Gore i Jugoslovenske federacije. Na takvim vrijednostima, moramo nastaviti da gradimo društvo jednakih šansi, posvećeno radeći na kvalitetnijem i bržem razvoju Plužina i Pive, koji za to imaju sve preduslove''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Plužine, predsjedniku Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicima i svim građanima Plužina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Dan Opštine Plužine još jednom nas podsjeća na svijetlu tradiciju Pive i Pivljana, na njihovo stradanje i žrtvu koju su dali tokom Narodnooslobodilačke borbe. Svoje pregalaštvo i mudrost ugradili su Pivljani u temelje antifašističke zajednice, dajući u poslijeratnom periodu prepoznatljiv pečat u obnovi i izgradnji Crne Gore i Jugoslovenske federacije. Na takvim vrijednostima, moramo nastaviti da gradimo društvo jednakih šansi, posvećeno radeći na kvalitetnijem i bržem razvoju Plužina i Pive, koji za to imaju sve preduslove”, naveo je Đukanović u čestitci.

Prema njegovim riječima, pred lokalnom samoupravom i danas stoji obaveza da “afirmiše i unaprijedi pozitivne prakse u planskom očuvanju kvaliteta životne sredine i održivom korišćenju prirodnih resursa”.

“Uz jasnu viziju razvoja pivskog kraja, potrebna je odlučnost za dalji ekonomski i društveni razvoj opštine u kojoj se valorizuju značajni energetski potencijali Crne Gore. Uvjeren da će lokalno rukovodstvo, uz podršku državnih institucija doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Plužina i sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović u čestitci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve