Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Optimizam Milatovića bez pokrića, ne bih se uključivao u propagandističke trikove neozbiljnih ljudi

Kazao je da imaju vrlo jasnu strategiju u drugom krugu, navodeći da ne računaju na nepostojeće birače

Crnogorski predsjednik i kandidat Demokratske partije socijalista na predsjedničkim izborima Milo Đukanović kazao je danas novinarima da je optimizam njegovog protivkandidata Jakova Milatovića bez pokrića.

Đukanović je to saopštio komentarišući izjavu predsjedničkog kandidata pokreta Evropa sad Milatovića, koji je sinoć kazao da Đukanović neće osvojiti ni 100.000 glasaova u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Ne bih se uključivao u propagandističke trikove karakteristične za neozbiljne ljude u predizbornoj kampanji. Neutemeljen i jeftini politički marketing. Optimizam bez pokrića. Brzo će izbori pa ćemo vidjeti koliko ću glasova imati ja, a koliko Milatović”, kazao je Đukanović novinarima, nakon što je sa ambasadorom Grčke u Crnoj Gori položio vijenac na spomenik grčkom nacionalnom junaku i vojskovođi Vasu Brajoviću.

Đukanović je kazao da očekuje veliki broj glasova od dijaspore – sigurno ne ispod 40 hiljada glasova.

“Veliki je rezervoar glasova, sigurno ne ispod 40.000. Ne pričam o dijaspori i domaćim građanima. Pričam o ljudima koji su u Biračkom spisku. Neko od njih je ovdje, neko je trbuhom za kruhom na nekoj drugoj adresi ali državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori. Sjetimo se da je Krivokapićeva vlada pokušala da im ukine biračko pravo u CG. Mi smo to spriječili. Nije dijaspora u specijalnom aranžmanu s Đukanovićem. Ja sam okrenut svakom građaninu CG. U prvom krugu smo ostvarili naš cilj u potpunosti. Cilj je u drugom krugu pobjeda i ja u nju vjerujem”, istakao je Đukanović.

Kazao je da imaju vrlo jasnu strategiju u drugom krugu, navodeći da ne računaju na nepostojeće birače.

“Siguran sam da ćemo imati saldo za pobjedu. Crna Gora je 30. avgusta zaglavljena na evropskom putu. To kažu naši partneri. Jasno je da je osnovni zadatak mojih političkih protivnika kako srušiti Mila Đukanovica. Ne naum nego zadatak. Mislim da oni djeluju u interesu drugih država, da Crne Gora ne bude. Ima li bolje potvrde od toga od podrške Šešelja”, naveo je Đukanović.

Skupština raspuštena, oni koji ne izvršavaju obaveze zaradiće krivičnu prijavu

”Ukaz o raspuštanju Skupštine je na snazi, parlament je raspušten, a oni koji ne izvršavaju svoje obaveze koje slijede iz tog čina zaradiće krivičnu prijavu” kazao je Đukanović komentarišući to što ovaj akt još nije objavljen u Službenom listu.

Ističe da je Ukaz donešen na temelju Ustava.

Đukanović je dodao i da Ustavni sud treba da obavi svoj dio posla, ne želeći da govori o njegovim očekivanjima kada je u pitanju odluka Ustavnog suda.

Đukanović o godišnjici NATO bombardovanja: Tužan događaj koji podsjeća na ispravnost naše politike

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je bombardovanje Jugoslavije od strane NATO snaga, tužan događaj, koji, kako je rekao, podsjećanje na ispravnost politike koju je vodila Crna Gora.

Danas je dvadeset četvrta godišnjica napada NATO snaga na nekadašnju SR Jugoslaviju, koji je trajao 78 dana i okončan je Kumanovskim sporazumom. Udari na tadašnju zajedničku državu Crne Gore i Srbije počeli su predveče tog 24. marta 1999. godine, a okončani su u junu.

”Sjećamo se tužnog događaja iz novije istorije – 24 godine je od bombardobvanja Jugoslavije, ali je to i dan koji nas ponosno podjeća na ispravnost politike koju smo već tada promišljeno temeljili i koju slijedimo. To je bio najmarkantniji događaj, kada je Crna Gora artikulisala njen nacionalni interes”, rekao je Đukanović nakon polaganja vijenca na spomenik grčkom nacionalnom junaku i vojskovođi Vasu Brajoviću.

Nacionalni interes je, kako je rekao, tada jasno saopšten.

”Da to nije naš rat, da u njemu ne želimo da ulestvujemo već upravo suprotno – da sebe vidimo dijelom evropske i evroatlantske zajednice, što se i dogvodilo. Smatram da je jako važno da je vrijeme koje je od tada prošlo do danas, potvrdilo ispravnost takvog našeg opredeljenja” istakao je Đukanović.

Kazao je da žali zbog onoga što se dogodilo, ističući da je to tragična posledica neispravnosti jedne politike na kojoj se u djelovima društava Srbije, ali i Crne Gore i danas istrajava.

”Želim da ostanem u uvrjerenju da je Crna Gora, ne samo tada pametno prelomila u jednom trenutku nego da je prelomila pametno za svoju budućnost i da vrlo dosledno slijedi takvu svoju politiku i da će to Crnu Goru postepeno voditi ka evropskom cilju”, zaključio je Đukanović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve