Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović održao konsultacije o mandataru za sastav nove vlade

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavio je konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o prijedlogu mandatara za sastav Vlade

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavio je konsultacije sa predstavnicima parlamentarnih partija o prijedlogu mandatara za sastav Vlade.

Đukanović je danas imao konsultacije sa predsjednikom Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmedom Zenkom, predsjednikom Demokratske partije (DP) Fatmirom Đekom, predsjednikom Albanske alternative (AA) Nikom Đeljošajem, predsjednikom Force Genci Nimanbeguom, predsjednikom Liberalne partije (LP) Andrijom Popovićem i potpredsjednicima Demokratske partije socijalista (DPS) Jevtom Erakovićem i Abazom Dizdarevićem, generalnim sekretarom Aleksandrom Bogdanovićem i šefom kluba poslanika Danijelom Živkovićem.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović je nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem saopštio da će ta partija biti suzdržana dok ne čuju ko je mandatar.

“Crna Gora je u najtežoj situaciji od odnove nezavisnsoti. Sve tri grane vlasti su u vd stanju. Crna Gora ne može da čeka. Danas praktično moramo izabrati novu vladu i predsjednika Skupštine”, kazao je Popović novinarima.

Jevto Eraković iz DPS-a nakon konsultacija je kazao da je jedino pravo rješenje u ovom trenutku formiranje političke vlade.

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj je saopštio da su današnje konsultacije sa predsjednikom države Milom Đukanovićem o mandataru za sastav vlade bile odlične.

“Apel je da ovo ide brzim koracima da što prije dobijemo novu vladu. Očekujem da mandatar bude Dritan Abazović”, rekao je Đeljošaj novinarima.

Predsjednik FORCE Genci Nimanbegu je kazao da je konsultacijama jasno navedeno da se svi moramo odgovorno ponašati.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
28.02.2022-19:12 19:12

Bas me zivo interesuje misljenje cijenjene gospode Albanaca po pitanju njihovog zemljaka Abazovica kojeg ce podrzati i rukama i nogama za mandatara Vlade,a koji je pokazao PRAVO LICE ko je i sto je u subotu 26.2.2022 g. u restoranu u mjestu Bioce sa cetnocko-rusko-srpskom SPC nistarijom koji je gori 100 puta nego to prisutno smece,samo nemojte “objasniti da je skup humatinarnog karkatera”.E to je Vas mandatar podrepak Vucica i svetosavskih nistarija.