Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović odgovorio Mitropoliji: Nećete moći da otrovom nacionalističkog zaluđivanja trujete smjerni narod građanske Crne Gore

Obaveza je Predsjednika da digne glas protiv nasilničke prakse crkve Srbije da zloupotrebom državnog aparata sile brutalno ruši najsvetije vrijednosti društva u kojem tobože ostvaruje Božju volju - da osvajački, helikopterima Vojske Jugoslavije gazi viševjekovni međuetnički sklad na Rumiji i da helikopterima žalosne Vlade Crne Gore gazi dostojanstvo i ponos Cetinja i Crnogoraca.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović reagovao je na jučerašnje saopštenje Mitropolije crnogorsko-primorske takozvane SPC.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Ustavotvorci” iz Mitropolije crnogorsko-primorske htjeli bi da propišu i da me poduče šta su teme dozvoljene Predsjedniku države.

Nijesu ubjedljivije mogli da potvrde moje ocjene o bespravnom, vansistemskom, demokratskom i multivjerskom društvu neprimjerenom odnosu crkve Srbije i poslednje dvije Vlade Crne Gore, izabrane nakon našeg “oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine.

Zato, da podsjetim:

Obaveza je, ne samo pravo Predsjednika države da govori i to veoma određeno o svakom ko pokušava da negira državni, nacionalni, kulturni i vjerski identitet države na čijem se čelu nalazi. Da govori protiv onih koji tvrde da je Crna Gora isto što i Šumadija; da su Crnogorci komunistički nakot i kopilad; da u današnjoj, dakle građanskoj Crnoj Gori Srbi žive lošije nego u Pavelićevoj NDH, te da je crkvi Srbije u Crnoj Gori danas teže nego pod Osmanlijama.

Obaveza je Predsjednika da digne glas protiv nasilničke prakse crkve Srbije da zloupotrebom državnog aparata sile brutalno ruši najsvetije vrijednosti društva u kojem tobože ostvaruje Božju volju – da osvajački, helikopterima Vojske Jugoslavije gazi viševjekovni međuetnički sklad na Rumiji i da helikopterima žalosne Vlade Crne Gore gazi dostojanstvo i ponos Cetinja i Crnogoraca.

Predsjednik ne treba samo da govori nego i da predano radi protiv svih koji pokušavaju da ukradu istoriju Crne Gore, lažima o tobožnjem 800-godišnjem kontinuitetu crkve Srbije u Crnoj Gori, dok joj je matična država Srbija priznala kontinuitet u trajanju 186 godina. I koji bi željeli da nam otmu istoriju tako što će nam, uz svesrdnu pomoć dvije poslednje Vlade Crne Gore i njihovih falsifikata – Zakona o slobodi vjeroispovijesti i tkz. Temeljnog ugovora danas oteti kulturno, istorijsko i sakralno nasljeđe Crne Gore.

A prije svega Predsjednik države mora da govori i da radi protiv onih koji u crnogorskom slobodarskom društvu i državi časne tradicije hrišćanske i istočno-pravoslavne crkve, duge i ponosne državotvorne istorije Cetinjske mitropolije-Crnogorske pravoslavne crkve, istorije časnih patriota, crnogorskih sveštenika i njihovih familija, dakle u takvoj Crnoj Gori za svece proglašavaju zlikovce i koljače nevinih žena i djece-Macu Vukojičića i Slobodana Šiljka i u takvoj Crnoj Gori danas većinu pravoslavnih sveštenika uvozimo. A preporuke za bogosluženje i čistu mantiju crnogorskog sveštenika su im prethodna iskustva iz BIA, 63. padobranske divizije ili neke n-te genocidne, iz ratova 90-ih. Treba li ćutke da ih pustimo da, nakon što su nacionalističkim zaluđivanjem nesrećni narod protjerali sa svojih vjekovnih ognjišta iz raznih krajeva bivše domovine i nakon što su nezasluženo utočište našli pod mantijom crkve Srbije u Crnoj Gori, da sada tim istim otrovom truju i smjerni narod građanske Crne Gore?

Neće moći. Nego, veoma glasno: i riječju i slikom, da bi svakom bilo jasno ko govori istinu, a ko bezočno laže. I tako, sve dok ne shvate da nijesu u srpskoj provinciji nego u građanskoj i evropskoj Crnoj Gori, sa hiljadugodišnjom državnom istorijom. Čije je važne stranice ispisala Autokefalna pravoslavna Mitropolija u Knjaževini Crnoj Gori-Crnogorska  crkva.

Iz kabineta Predsjednika medijima su proslijedili fotografije koje, između ostalog, demantuju ranije saopštene laži MCP da funkcioneri njihove organizacije, takozvani popovi, nijesu učestvovali u ratnim sukobima 90-ih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

15 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
14.07.2022-12:43 12:43

E ovako je trebalo od devedesetih sa njima razgovarazi

Jo Radan
14.07.2022-12:49 12:49

Bravo,tako prijesedice..puna podrska.

Данило
14.07.2022-13:17 13:17

ЊЕГОШ О ЦЕТИЊУ

На једном од заплијењених топова донешених 1835. године са Жабљака, дао је Његош да се уреже стих:

Црногорци кад оно витешки
Жабљак тврди турски похараше,
онда мене старца заробише,
на Цетиње српско донесоше.

Овај топ је изложен у Његошевој Биљарди на Цетињу, а натпис на њему је још увијек јасан и читак.

Мило обрукао си Његоша

Tara
14.07.2022-17:24 17:24
Reply to  Данило

Glupane..vi ste dosli u CG kao nasilnici..da ubijate narod..gubite se iz CG!

Goblin
14.07.2022-18:20 18:20
Reply to  Данило

Ne vredi njima govoriti jer oni se stide Njegoša.. To je nova ustaška i balijska CG koja izmišlja nov identitet baziran na srbofobiji i rusofobiji. Ko god im je pomagao oni ga mrze..Hrani kuče da te ujede.

Pe Pera
14.07.2022-13:36 13:36

Име ми је вјерољуб,
презиме ми родољуб.
Црну Гору, родну груду
камен паше одасвуда.
Српски пишем и зборим,
сваком громко говорим:
народност ми србинска,
ум и душа славјанска.

dpero
14.07.2022-14:03 14:03

Ima jos lssika crnih cetnickih trojki koji su klali svoje komsije, rodjake i priatelje po srbiji i cg, prikazite im i to!!!

Lele
14.07.2022-15:48 15:48

Sta ces odje srbijanac?

Goblin
14.07.2022-18:22 18:22
Reply to  Lele

Srbi vekovima žive u Crnoj Gori, a jesi li ti musliman koji se skriva iza građanskih sranja i gluposti ? Samo vama nesrećnicima mogu da prodaju tu građansku priču ..

Lol
14.07.2022-15:51 15:51

Mozda ovo nijesu popovi, nego sto bi Baticka rekla nose crninu za Kosovom, kako rece baka.

Goblin
14.07.2022-18:23 18:23
Reply to  Lol

Silom ste oteli ste Kosova, a sada ćete imati 50 Kosova od Ukrajine i Evrope.

Tara
14.07.2022-17:23 17:23

G-dine Djukanovicu..trebali ste vec davno reagovati..sa klerofasistima..nema razgovara..to su glupi fasisti..dje vide samo silu..krv..i vatru..to nema nista u glavi..Na vrijeme..treba uvesti vanredno stanje u drzavi CG..nama ne treba EU..ako podrzavaju otvoreni Balkan..stim da CG nestane..

Freedom
14.07.2022-19:19 19:19

E da si imao Crnogorsko ono pravo nebi sa tim istim popovima i Veliko Srbima 90-tih rušio SFRJ i CG. Risto je tvoj ortak bio, ti si mu ljubio ruku. Sad si se setio CG i njene slobode i dostojanstva. Obrukao si je prvo sa tim istim Srbima, pa si je opljačkao i sad si je odlučio predati Srbima. 32 godine ti se rugas Crnogorcima.

Bandici
14.07.2022-20:09 20:09

Najveci neprijatelji nisu srbijanci no divlji primitivci fasisticke paravojske hercegovacke

Jakci
17.07.2022-08:12 08:12

Svako ima pravo na greške,
Kasno ali i jasno je video da je upao u*vrzino krvavo kolo*ali se vješto izvdijo iz blata respekt.