Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Nijednog trenutka nijesam pomislio da se selim iz Crne Gore, uzimam titulu počasnog predsjednika

''Crna Gora je moja cjeloživotna adresa. Rekao sam već čim želim da se bavim dominantno i taj posao me vezuje za Crnu Goru.''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da je netačna informacija da namjerava da se preseli Ujedinjene Arapske Emirate, napominjući da nijednog trenutka nije razmišljao da napusti Crnu Goru.

”Crna Gora je moja cjeloživotna adresa. Rekao sam već čim želim da se bavim dominantno i taj posao me vezuje za Crnu Goru. A ako bi se kojim slučajem odlučio da tom poslu dodam još neki iz biznisa e onda je to mogućnost da se ne selite iz Crne Gore, već da živite dinamičnije i da budete na onim adresama u svijetu u kojim bi se taj biznis razvijao. Pošto o tome još nijesam donio odluku, ne želim ni da prejudiciram”, kazao je Đukanović na godišnjoj konferenciji na Cetinju, odgovarajući na pitanja novinara.

Tvrdi da nema planove u UAE, već da su mu tamo prijatelji.

”Ponekad odem do njih, ali svi moji planovi su vezani za Crnu Goru”, poručio je Đukanović.

Upitan da li će koristiti institut počasnog predsjednika, rekao je da je to jedna od rijetko tačnih informacija koje su objavljene o njemu.

”Danas završavam mandat aktivnog predsjednika, a koristiću zakonsku mogućnost da budem počasni predsjednik. To sugeriše i odgovor na pitanje čime ću se baviti, a biću posvećen sređivanju svoje arhive, sistematizaciji tog dugog političkog vijeka jer vjerujem da to može koristi ne samo za dugotrajnija moja sjećanja već i nekome ko bi se bavio politikom”, naveo je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ote
19.05.2023-14:26 14:26

Vaše ime će biti upisano zlatnim slovima na najslavnijim stranicama Crnogorske istorije bez razlike gdje god odabrali mjesto za dalji život i rad.Srećno!!!

Pine
20.05.2023-06:47 06:47

Sretno Vam bilo đe god bio,što god radio.
Crnoj Gori ste se odužili kao i jedan majčin sin.
Živjeli i sve vi cvjetalo.