Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Neodgovorna vlast od Kraljičine plaže napravila ruglo; DPS će se odazvati pozivu na dijalog

''Samo apsolutno neodgovorna vlast mogla da učini da reprezentativni dio naše turističke ponude Kraljičina plaža bude ravna ruglu''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je samo apsolutno neodgovorna vlast mogla da učini da reprezentativni dio naše turističke ponude Kraljičina plaža bude ravna ruglu, da izgubimo investitora i dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu.

“Nadajmo se da to ne moraju biti trajni gubici i da će se stvarati uslovi da se neodgovorne zamijene odgovornim vlastima koje će nastaviti da pametno i održivo valorizuju razvojne resurse Crne Gore”, poručio je Đukanović tokom današnjeg boravka u Bijelom Polju.

Podsjeća da je Crna Gora kroz učešće nekih renomiranih investitora i turističkih i hotelskih brendova počela da dobija novi imidž.

“Pokazali smo da imamo kapaciteta za više, a nismo iskoristili ni dio. Mi smo se tek sad okrenuli valorizaciji kapacitete kontinentalnog dijela, kako bi stvorili uslove da Crna Gora bude kvalitetna turistička destinacija 365 dana u godini. Posljednje što je trebalo je da nas napusti jedan.

A nova vlast je do toga dovela. Aman ove godine ne otvara Sveti Stefan i Miločer i vjerujemo da ste vidjeli na društvenim mrežama na šta liči najreprezentativniji dio obale Kraljičina plaža. Prodaja piva i ćevapa za jedan euro. Svi su došli sa svojim ćebadima i suncobranima i pokušavaju da otuđe nešto što nije njihovo. Morsko dobro je u svakoj državi državno dobro. Time raspolaže država i odlučuje kako će valorizovati koji dio od tog dobra. Apsolutno neogovorna vlast je mogla da učini to – da jedan reprezentativni dio naše turističke ponude bude ravan ruglu i da izgubimo investitora i da dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu”, naglasio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nema važnijeg zadatka nego čuvati investitore.

“Bez investitora ne može se nijedna zemlja razvijati, posebno one zemlje koje su ovoliko dugo zaostajale u razvoju”, naglasio je on.

Istakao je da nije tragedija kada se mijenja vlast.

“Naprotiv, promjena vlasti treba da doprinese demokratskom dinamizmu u svakom društvu. Ali to ne znači da svaka nova vlast treba da rastjera investitore. Vlast treba da poboljša investicioni ambijent i dovede nove investitore i sačuva one koje je prethodna vlast dovela”,  naveo je on.

Predsjednik države je istakao da je ubijeđen da će u Bijelom Polju biti zavidna zajednica domaćih i stranih investitora koji će doprinositi da se realizuju strateški razvojni prioriteti ovog grada i dijela države.

DPS će se odazvati pozivu na dijalog

Na pitanje da li će se DPS odazvati pozivu predsjednika Skupštine Alekse Bečića na parlamentarni dijalog o imenovanjima u pravosuđu, Đukanović je odgovorio potvrdno.

“Mislimo da poziv za dijalog treba da dovede do šireg konsenzusa u cilju izbora ljudi na čelne pozicije, tužilačko- sudske vlasti. I naravno da ćemo se odazvati. Prije mjesec dana mi smo pozivali na dijalog u parmamantu ali tada nije bilo spremnosti jer se žurio da se usvoji tužilački zakon. Nemamo problem sa političkom sujetom ili bilo kakvom drugom. Kao što smo mi pozivali, odazvaćemo se pozivima drugih da razgovaramo o rješenjima koja će dovesti do institucionalnog razvoja Crne Gore”, kazao je Đukanović.

U narednom periodu o povjerenju Vladi

Na pitanje da li će DPS tražiti glasanje o povjerenju Vladi ili će čekati odgovor parlamentarne većine, Đukanović je rekao da će o tome odlučiti u narednom periodu.

On se osvrnuo na njegovu raniju izjavu da bi Vladu trebalo srušiti jer ne funkcioniše, ističući da je reakcija opozicije na to, za njega bila iznenađujuća.

“Vidio sam da je ta moja ocjena zavrijedila pažnju, posebno iz kruga Vlade. Ta reakcija za mene je bila neočekivana. Šta očekuje Vlada sem da je opozicija oponira. 30 godina sam bio na vlasti na raznim pozicijama i sve to vrijeme opozicija je sistematično radila upravo to. Mislim da je to uloga opozicije”, kazao je on.

Kako će DPS dalje voditi proces, Đukanović kaže da će se vidjeti u narednom periodu.

“Nemamo nervozu, niti nestrpljenje. Ovo vrijeme treba gledati kroz pozitivnu prizmu. Što se tiče DPS-a predani radimo na otklanjanju svojih slabosti i unapređenju političke ponude koja bi trebalo da zaintrigira crnogorsku izbornu javnost. Upravo ta javnost ima priliku da sada upozna alternativu, i mislim da će na sljedećim izborima objektivnije suditi o svim ponudama. Vođeni time, pratićemo razmišljanja naših koalicionih partnera i konstituenata vlasti, i vidjeti koji je to najbolji trenutak i scenario koji će voditi u prevazilaženje slabosti aktuelne vlasti i stavaranju uslova da se Crna Gora u najkraćem mogućem roku vrati na staze dinamičnog, ekonomskog i demokrtatskog razvoja”, kazao je on.

Uskoro Savjet DPS-a

Đukanović je kazao i da će uskoro biti formiran Savjet DPS-a, ali nije otkrivao ko će biti na njegovom čelu.

“Ko će biti na njegovom čelu razgovaraćemo na sjednici Glavnog odbora. Nismo otvorili to pitanje, otvorićemo ga uskoro”, kazao je on, dodajući da u DPS-u ima kvalitetnog kadra.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Leskovci
29.06.2021-20:09 20:09

Moze batta srbenda verifikovana od maticu u beogradu da nam izgradi poljsko klozetce u sveto stefance moze ukraseno sa trobojku sa okadjeni temelji jer na kraljicinu plazu od pasuljce I kobaju oce da pritisne na ovu vrucinu,hvala Bato srbendo bog ti pomogo

Vasar
29.06.2021-20:11 20:11

Napravise od elitne destinacije vasar tipa guce dje pjanice od brlje sa prasecim masnim rukama guraju pevaljkama sto dinara za pesmu tamo