Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Kolašin na sigurnom putu da se svrsta u red prestižnih evropskih destinacija

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da ovogodišnji praznik obilježavaju u slavlju 80. godišnjice od herojskog Trinaestojulskog ustanka

Kolašin je danas jedna od uporišnih razvojnih tačaka turizma u Crnoj Gori, na sigurnom putu da se svrsta u red prestižnih evropskih destinacija. Završetkom započetih projekata i stavljanjem prioritetne dionice auto-puta u funkciju u značajnom se stvaraju uslovi za dalji razvoj i proširenje ponude, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki koju je, povodom 28. avgusta – Dana Opštine Kolašin, uputio predsjedniku Opštine Milosavu Batu Bulatoviću, predsjedniku Skupštine opštine Milanu Đukiću, odbornicima i svim građanima Kolašina, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, Đukanović je istakao da ovogodišnji praznik obilježavaju u slavlju 80. godišnjice od herojskog Trinaestojulskog ustanka.

“Slobodarska istorija Kolašina, predanost njegovih građana očuvanju univerzalnih civilizacijskih vrijednosti i njihov uvijek odlučan odgovor retrogradnim ideologijama, u najtežim trenucima naše istorije, daju mu posebno mjesto na pijedestalu ostvarenja crnogorske državnosti i afirmaciji tekovina antifašizma”, naglasio je.

Dodao je da je Kolašin danas, sa svojim resursima, neodvojivi dio ukupnog dinamičnog razvoja Crne Gore, posebno značajan u trenutku prevazilaženja socio-ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

“Uvjeren sam da će se postignuti tempo razvoja nastaviti i u narednom periodu, zahvaljujući odgovornom pristupu lokalne uprave uz očekivanje da će takvo postupanje i dalje pratiti odgovoran odnos Vlade kroz podršku za realizaciju kapitalnih projekata za Crnu Goru na prostoru kolašinske opštine”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve