Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović iz Mojkovca poručio Vladi: U ćošak i ćuti do smjene

''Umjesto da služi multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori i da demonstrira to pažnjom prema svakoj vjerskoj zajednici pođednako, ona je zapravo služila samo interesima jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori''

Demokratska partija socijalista (DPS) održala je sinoć konvenciju pred lokalne izbore u Mojkovcu na kojoj je govorio i predsjednik države i te stranke Milo Đukanović.

Đukanović je iz Mojkovca sinoć odgovorio na poruku Kabineta Zdravka Krivokapića, koji je lideru DPS-a poručio da se na vlast neće vratiti.

Poručio je: “U ćošak, okreni se prema zidu i ćuti. Do smjene!”

Đukanović je rekao da je na pomolu smjena aktuelne, neuspješne i neodgovorne Vlade, te istakao da DPS ne želi nikakvu revoluciju, niti smjene preko ulica, već da se kroz demokratske procedure dođe do njenog izglasavanja nepovjerenja.

„Ubijeđen sam da će inicijativa koja je podnesena Skupštini biti uspješna, a Klub poslanika DPS-LP će dati presudan doprinos padu ove anticrnogorske Vlade“, rekao je na početku svog izlaganja Đukanović.

Predsjednik je saopštio da je rezultat 30. avgusta bio takav da velikosrpski nacionalizam kojeg oličava Demokratski front i prosrpska politika koju oličava partija Demokratska Crna Gora je osvojila 37 poslaničkih mjesta, a da je nasuprot tome crnogorska i proevropska politika koju oličava DPS, zajedno sa SD, SDP, LP, BS i albanskim nacionalnim partijama dobila 40 poslanika.

„Upravo 30. avgusta je došlo do krivotvorenja izborne volje građana Crne Gore, kada je GP URA, koji je sasvim legitimno bio za smjenu DPS-a, napravio jedan nedopustiv transfer podrške crnogorskog biračkog tijela velikosrpskom nacionalizmu“, rekao je Đukanović.

Kako je kazao Đukanović, trenutna Vlada je, umjesto da služi svojoj državi, služila drugoj državi.

”Ona je služila srpskim interesima, preciznije velikosrpskim interesima u Crnoj Gori”, poručio je on.

Đukanović je dodao i kako je to Vlada koja je “umjesto da služi Evropskoj uniji i NATO-u, služila geopolitičkim interesima Rusije”.

“Umjesto da služi multietničkoj i multivjerskoj Crnoj Gori i da demonstrira to pažnjom prema svakoj vjerskoj zajednici pođednako, ona je zapravo služila samo interesima jedne vjerske zajednice u Crnoj Gori. Zahvaljujući tome, dovela je u pitanje put Crne Gore prema Evropi, o čemu svjedoči i izvještaj Evropske komisije. Taj izvještaj se ne može drugačije pročitati do ovako – u ćošak, okreni se prema zidu i ćuti do smjene”, zaključio je Đukanvić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
03.12.2021-08:38 08:38

U Mojkovcu je dosta rovcana koji če glasiti za Zdravka .Listom.