Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti kraljice Elizabete II, ide u London na sahranu

''Pridružujemo se liderima i građanima svijeta koji su izrekli velike riječi o njenom izuzetnom vođstvu koje je obilježilo jednu epohu''

Povodom smrti kraljice Elizabete II Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Podgorici.

“Crna Gora se s poštovanjem i pijetetom oprašta od Kraljice Elizabete II. Zajedno smo s Kraljem Čarlsom III i kraljevskom porodicom, s Vladom i građanima UK u ovim danima tuge zbog odlaska svog najdugovječnijeg monarha.

Pridružujemo se liderima i građanima svijeta koji su izrekli velike riječi o njenom izuzetnom vođstvu koje je obilježilo jednu epohu.

I Crna Gora je imala privilegiju da je ugosti prije pola vijeka tokom posjete Jugoslaviji. S ponosom pamtimo njene riječi priznanja hrabrosti crnogorskog naroda iskazanoj u Drugom svjetskom ratu, u kom je i sama dala lični doprinos borbi protiv fašističkog zla.

Ostavila je svijet zadivljen snagom i mudrošću kojom je vodila monarhiju punih sedam decenija, u vremenima blagostanja, ali i velikih kriza, uvijek čvrsto odana zemlji i vrijednostima slobode i napretka na kojima se snažilo i osavremenjavalo Ujedinjeno Kraljevstvo”, poručio je Đukanović.


Predsjednik Đukanović sa suprugom prisustvovaće državnoj sahrani kraljice Elizabete II 19. septembra u Londonu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve