Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đukanović i Osmani: Vrijeme je za intenziviranje bilateralnih odnosa

''Osmani je poručila da Crnu Goru na Kosovu gledaju kao na uzor, jer je to zemlja koja je pod liderstvom Đukanovića prošla svoje reforme, priključila se NATO i značajno približila članstvu u EU''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se na marginama samita Brdo-Brioni Procesa u Ljubljani sa predsjednicom Republike Kosovo Vljosom Osmani.

”Osmani je zahvalila Đukanoviću na prihvaćenoj inicijativi za susret, kao i za jasne stavove tokom današnjeg Samita i konstruktivnu podršku koju je Crna Gora godinama pružala Kosovu uz uvjerenje da će dvije zemlje iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju za jačanje saradnje. Osmani je poručila da Crnu Goru na Kosovu gledaju kao na uzor, jer je to zemlja koja je pod liderstvom Đukanovića prošla svoje reforme, priključila se NATO i značajno približila članstvu u EU”, navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.

Navodi se i da je Osmani zahvalila Đukanoviću za ulogu u ostvarivanju saradnje sa Albancima u Crnoj Gori koji su, kako je kazala, važan dio crnogorskog društva. Predsjednica Osmani takođe je poručila da vidi budućnost Kosova u EU, koje želi da gradi partnerske odnose sa svim državama, a Crna Gora je u tom smislu na vrhu liste prijatelja i saveznika.

Predsjednik Đukanović je kazao da je vrijeme za intenziviranje bilateralnih odnosa sa Kosovomv:

”Nemamo otvorenih pitanja ni nerazumijevanja, ali imamo zajedničke ciljeve EU i NATO, ali i zabrinutost za stabilnost regiona”, kazao je Đukanović. Đukanović je istakao da je svaki dobar primjer dobrosusjedskog odnosa blagotvoran i zato i odnosi Crne Gore i Kosova mogu da budu primjer.

Predsjednik je nakon Samita otputovao u Brisel gdje sjutra u sjedištu NATO-a ima susret sa Generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, a kasnije i radnu večeru sa liderima zemalja Zapadnog Balkana (WB6) na poziv visokog predstavnika EU za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Đozepa Borelja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
17.05.2021-21:49 21:49

Hahahahaha ! Pizdousti ima dobre razloge zasto nije prisustvovao zajednickoj veceri :::::((((((