Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović: Crna Gora nepokolebljivo stoji na evropskom putu, nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni dok je njome upravljala neodgovorna Vlada

Crna Gora, dodao je, koja je već uvažena članica NATO, nepokolebljivo stoji na evropskom putu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore uputio je čestitku građanima Crne Gore i poručio da Crna Gora nepokolebljivo stoji na evropskom putu, te da nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni dok je njome upravljala neodgovorna Vlada.

“21. maj je kruna velikog nasljeđa slavne crnogorske istorije, koju ostavljamo u amanet pokoljenjima. S ponosom svjedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobjede na referendumu 2006. godine. Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama”, istakao je Đukanović.

Crna Gora, dodao je, koja je već uvažena članica NATO, nepokolebljivo stoji na evropskom putu.

“Nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada. Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO i članstvo u EU kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike”, poručio je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom posljednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija.

“Svoje političke probleme rješavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smjena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti. Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Nek je vječna Crna Gora”, zaključio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve