Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović čestitao Božić građanima katoličke vjeroispovijesti

''Predstojeći sveti dani prilika su da se još jednom podsjetimo izuzetne duhovne misije Katoličke crkve i napora njenih vjernika u Crnoj Gori da aktivno doprinesu izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa, snaženju ekumenskog i međureligijskog dijaloga, očuvanju naše duhovne i materijalne kulture, afirmaciji i ukupnoj demokratizaciji crnogorskog društva''

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Božića, nadbiskupu barskom msgr. Roku Đonlješaju (Rrok Gjonlleshaju), biskupu kotorskom msgr. Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

“Božić nas trajno podstiče na njegovanje univerzalnih vrijednosti hrišćanskog učenja, da samo slogom, razumijavanjem i uzajamnim uvažavanjem možemo nastaviti da gradimo zdravo i prosperitetno društvo, utemeljeno na našem neprolaznom istorijskom nasljeđu i savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori. Predstojeći sveti dani prilika su da se još jednom podsjetimo izuzetne duhovne misije Katoličke crkve i napora njenih vjernika u Crnoj Gori da aktivno doprinesu izgradnji skladnih međunacionalnih odnosa, snaženju ekumenskog i međureligijskog dijaloga, očuvanju naše duhovne i materijalne kulture, afirmaciji i ukupnoj demokratizaciji crnogorskog društva”, naveo je Đukanović.

Vjeruje da će plodna saradnja između Katoličke crkve i državnih institucija na svim područjima društvenog života, posvećena interesima Crne Gore i njenom zajedništvu s drugim zemljama i narodima evropskog i evroatlanskog okruženja, i nadalje snažno doprinositi opštem dobru i napretku naše zajedničke domovine i boljitku svih njenih građana.

“U duhu ovih misli s radošću Vama, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori još jednom želim srećan Božić i svako dobro u 2022. godini”, poručuje Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve