Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đonović o donaciji vakcina: Cilj posrbljavanje odnosno razdržavljenje Crne Gore

Odbijeno je 50 000 vakcina Deripaske i Statisa. Tako da je vakcina od Srbije apsolutno u funkciji izborne kampanje u Nikšiću, posrbljavanja Crne Gore, kaže Đonović

Donirane vakcine od strane Srbije u funkciji su izbora u Nikšiću, kazao je analitičar Ranko Đonović, dodajući da on tu donaciju vidi kao uvredu, a ne kao dobru namjeru i human gest.

Vakcine, kako kaže, ne služe da bi se ublažile posljedice kovid epidemije već da bi se postigao efekat na nikšićkim izborima.

“Odbijeno je 50 000 vakcina Deripaske i Statisa. Tako da je vakcina od Srbije apsolutno u funkciji izborne kampanje u Nikšiću, posrbljavanja Crne Gore. Kada bi Krivokapić bio humanista, on ne bi odbio vakcine koje je odbio, a vakcinu Srbije ne bi primio. Cilj je posrbljavanje odnosno razdržavljenje države Crne Gore”, naveo je za AntenuM Đonović.

Upitan kako komentariše poruke koje je su poslali premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, Đonović kaže da one potvrđuju njegov stav.

“Njihove izjave su za Crnu Goru uvredljive. U Crnoj Gori postoje dvije kolone. Jednu predvodi srpska opozicija Boška Obradovića koju predvodi Daka Davidović i djelimično Krivokapić i druga koju drži Vučić, koju u Crnoj Gori predstvlja DF, a svi imaju jedan cilj, poništenje države Crne Gore”, ističe Đonović.

Đonović potvrdu svojih tvrdnji nalazi u tome da, da je Srbija imala iskrene namjere, ona bi Crnoj Gori vakcine dala prije nego Sjevernoj Makedoniji.

“Gledao se tajming izbora. Takvih će radnji i pokušaja biti još do izbora. Po Nikšiću šparta pedeset kola bogradskih i novosadskih registracija, svima njima je cilj pobjeda velikosrpskih snaga na svim sadašnjim i budućim izborima u Crnoj Gori”, kazao je on.

Đonović je izrazio nadu da je građanima i glasačima jasna cjelokupna situacija te da će se, kako je naveo, opametiti.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve