Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đonović: Krivokapićeva Vlada bez plana i programa

Politički alitičar Ranko Đonović negativno ocjenjuje rad Vlade Zdravka Krivokapića u prethodnom periodu

Za više od 100 dana nova Vlada nije pokazala mnogo rezultata, sem u razoktrivanju afera što može biti svijetla tačka u njenom radu, ocjenjuje politički analitičar Ranko Đonović. Ističe da sadašnja Vlada nema ni program ni plan rada, a ne može se pohvaliti ni dobrim medju-koalicionim odnosima. Đonović ne vjeruje u rezultate eventualne rekonstrukcije, uzimaju u obzir ucjenjivačku moć unutar vladajuće većine.

Politički alitičar Ranko Đonović negativno ocjenjuje rad Vlade Zdravka Krivokapića u prethodnom periodu.

“Teško da bismo mogli da iznesemo bilo šta pozitivno. Ne zato što ova Vlada ne bi htjela da radi pozitivno, nego zato što ova Vlada ne znamo da li ima veću opoziciju kod onih koji su je formirali, ili kod onih koji su postali opozicija. Ima ona Senekina prije dvije hiljade godina, rekao je onaj brod koji ne zna dje plovi, njemu ni jedan vjetar nije dobar. Prema tome mi ne možemo da govorimo o pragramu Vlade jer ga nema… Niti o njenom planu šta će da radi, jer ga nema”, kaže Đonović za TVCG.

Odnose unutar vlasti, kaže Đonović, dodatno uložnjava usvajanje tužilačkih zakona, bez kojih DF, kako su najavili, neće glasati ni za jedno zakonsko rješenje koje predloži aktuelna većina….

“Njih ne interesuju Venecijanske komisije, njih ne interesuje mišljenje Evrope. Jedan dio koji daje podršku u toj Vladi. Jedan drugi dio, mada čujem i da kod drugih stranka akoje sebe nazivaju gradjanskih ima teških problema unutar njih jer i tako ljudi koji su časni i žele dobro Crnoj Gori i koji su glasali protiv vlasti,a ko ništa drugo zato što 30 godina vladaju, ali za ovo sigurno nijesu glasali.Ne vidim da će se bilo kakvom rekonstrukcijom moći bilo šta riješiti samo će još više doći do izražaja ono što su podjele u Crnoj Gori”, kaže on.

A zbog postojećih dešavanja na političkoj sceni, ispaštaju samo građani, poručuje Đonović.

” U ovom trenutku ono što je zvanična opozicija, što je izgubila izbore, DPS ima vrlo jednu lagodnu situaciju. Njoj odgovara da ova Vlada vlada što duže, kao što i onima koji su formirali ovu vladu odgovara da što duže zadrže vlast jer sad kad bi pali pokazali bi svoju nemoć u mnogo čemu i izgubili podršku.”

Zato bi za Crnu Goru pravi lijek bio osnivanje novih građanskih partija, smatra Đonović, koji napominje i da bi konačno trebalo stati na put identiteskim pitanjima.

“Što je najveći problem, problem nije što ćemo mi poći puno nazad. Problem je što mi sad tapkamo u mjestu. I prave se po Crnu Goru svakako štetni rezultati.”

Svijetla tačka u radu aktulne Vlade po ocjeni Đonovića, moglo bi biti samo procesuiranje odgovorih za afere koje su do sada otkrivene, ili one koje će tek izaći na vidjelo. No za sve to, napominje Đonović, treba vremena.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve