Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đonović: Građani pokazali da se neće dati Vučićevim sljedbenicima u Crnoj Gori

Nije dobio niko, smatra Đonović, dodajući da Crna Gora, ipak, jeste dobila jer konačno sve više shvata o čemu se radi

Jučerašnjim ustoličenjem Mitorpolita Joanikija na Cetinju Crna Gora je, smatra analitičar Ranko Đonović, pokazala da ima Vladu kojom upravlja druga država. Uvjeren je, ipak, da su građani Cetinja i Crne Gore pokazali da se neće dati Vučićevim sljedbenicima u Crnoj Gori.

“Juče je na Cetinju prilično poništena i ponižena država Crna Gora od strane ove Vlade, ali su građani Cetinja i građani Crne Gore pokazili da se sa Crnom Gorom ne može šaliti, već da će i dalje raditi ono što su radili”, kazao je Đonović za Antenu M.

Smatra da jučerašnjim danom nije dobila ni jedna strana, ali da je Crna Gora jasno pokazala da se, kako je rekao, neće dati Vučićevim sljedbenicima u Crnoj Gori i agentima iz Srbije.

“Oni to uglavnom izvode preko “osovine Abazović i premijera Krivokapića, politički nepismenog čovjeka, i Abazovića koji izvršava sve naloge koje Vučić ispostavi”, smatra Đonović.

Nije dobio niko, smatra Đonović, dodajući da Crna Gora, ipak, jeste dobila jer konačno sve više shvata o čemu se radi.

“Smatram da bi bilo neohodno da Opština Cetinje u najskorije vrijeme otkaže i raskinje ugovor o korišćenju Cetinjskog manastira i otkaže dalje korišćenje Cetinjskog manastira SPC-u, dajući im rok mjesec da ga napušte”, kaže Đonović.

Takođe smatra da bi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo da uputi pismo evropskoj zajednici, UN-u, te ostalim nadležnim evropskim i svjetskim institucijama.

“S obzirom na to da oni prate situaciju i dobro su upoznati da je sve ovo organizovano iz Srbije i Rusije, da se pozabave takvim subverzivnim i terotističkim napadima koje Srbija permanentno radi prema Crnoj Gori”, kaže Đonović.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve