Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: Vlada da ukine skandaloznu odluku

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj ocijenio je da je skandalozna odluka Vlade da lokalnim upravama oduzme pravo izdavanja urbanističko-tehničkih uslova

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj ocijenio je da je skandalozna odluka Vlade da lokalnim upravama oduzme pravo izdavanja urbanističko-tehničkih uslova.

“Skandalozna odluka Vlade Crne Gore u urušavanju autonomije lokalnih samouprava da lokalnim upravama oduzme pravo izdavanja urbanističko-tehničkih uslova.

Korak u blokiranju razvoja svih opština u Crnoj Gori.

Vlada Crne Gore ovim oduzima nadležnosti opštinama u Crnoj Gori. Imali smo najavu premijera da će opštine imati veća ovlašćenja i mislio sam da loša odluka prethodne Vlade, da ukine planiranje prostora odnosno izrade lokalnih detaljnih planova opštinama bude vraćena, a mi dobijamo još katastrofalniju odluku u centralizaciji”, napisao je Đeljošaj na Fejsbuku i pozvao Vladu i premijera da ukinu odluku.

“Pozivamo premijera Zdravka Krivokapića i Vladu Crne Gore da odmah na sljedećoj sjednici ukine ovu odluku, jer očito ministar želi da nas vrati u vrijeme monizma i centralizacije sistema.

Očekujem i pozivam i ostale opštine da reaguju i da ne dozvolimo urušavanje lokalnih samouprava”, napisao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve